• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2008., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173503

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā

Vēl šajā numurā

08.04.2008., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā

Saeimas Tautsaimniecības komisija 3.aprīlī atbalstīja izskatīšanai 3.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā”. Paredzēts, ka Saeimas sēdē to izskatīs 10.aprīlī.

Lai garantētu valsts elektroapgādes drošību, 2012.gadā Latvijā jāspēj saražot vismaz 80 procentus no valstī patērētās enerģijas. To paredz valsts enerģētikas pamatnostādnes. Izpēte liecina, ka to var sasniegt, vienīgi ieviešot jaunas ražošanas jaudas.

Grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā veicinās Latvijas enerģētisko neatkarību, nodrošinot elektroenerģijas ražošanai nepieciešamo energoresursu piegādātāju dažādošanu.

Likumprojekts paredz, ka valdība izsludinās konkursu par jaunu ražošanas jaudu ieviešanu vai esošo iekārtu rekonstrukciju gadījumā, ja no elektroenerģijas pārvades sistēmas operatora ziņojuma izrietēs, ka valsts elektroapgādes drošumu apdraud ražošanas jaudu nepietiekamība.

Konkursa nosacījumus noteiks valdība, savukārt konkursu izsludinās un organizēs Sabiedrisko pakalpojumu regulators. Konkurss izsludināms “Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī” ne vēlāk kā sešus mēnešus pirms iesniegumu iesniegšanas termiņa beigām.

Konkursa uzvarētājs iegūs tiesības uz garantētu ieviesto ražošanas jaudas apmaksu, ko segs visi Latvijas elektroenerģijas galalietotāji atbilstoši patērētajai elektrībai.

Paredzēts, ka likuma grozījumi stāsies spēkā 2008.gada 15.maijā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!