• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Igaunijas ministra vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2008., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173505

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ķekavas pagasta padomes atlaišanu steidzamības kārtā

Vēl šajā numurā

08.04.2008., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Igaunijas ministra vizīti Saeimā

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Oskars Spurdziņš un komisijas deputāti 3.aprīlī tikās ar Igaunijas Republikas reģionālo lietu ministru Sīmu Kīsleru.

O.Spurdziņš iepazīstināja Igaunijas delegāciju ar komisijas pārziņā esošajiem jautājumiem, un viesi secināja, ka abas valstis atrodas līdzīgā situācijā, jo arī Igaunijā ir aktuālas Latvijai raksturīgās problēmas.

Igaunijas delegāciju īpaši interesēja reģionālās reformas gaita Latvijā. Šī tēma kaimiņvalstī pēdējos gados nav aktualizēta, taču sabiedrības noskaņojums liecina, ka pārmaiņas ir nepieciešamas. Demogrāfiskā situācija nav labvēlīga, un mazajās pašvaldībās samazinās iedzīvotāju skaits, norādīja S.Kīslers. Pašvaldības bieži nespēj nodrošināt kvalitatīvus pakalpojumus, tādēļ jāveicina to apvienošanās. Ja reforma Latvijā būs veiksmīga, tas būs labs arguments par līdzīgām pārmaiņām Igaunijā, atzina kaimiņvalsts reģionālo lietu ministrs.

Saeimas komisijas deputāti pastāstīja, ka Latvijā galvenās domstarpības saistītas ar vairāku pašvaldību nevēlēšanos apvienoties. Tāpat joprojām neatrisināts jautājums par rajonu tālāko likteni un to, vai nākotnē nepieciešamas otrā līmeņa pašvaldības.

Tikšanās laikā diskutēts arī par abās valstīs aktuāliem jautājumiem, tostarp pašvaldību finansēšanas sistēmu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!