• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu parlamentu aizsardzības komisiju sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2008., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173507

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā

Vēl šajā numurā

08.04.2008., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu parlamentu aizsardzības komisiju sanāksmi

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš un komisijas deputāti 2. un 3.aprīlī piedalījās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu aizsardzības komisiju 4.gadskārtējā sanāksmē Viļņā (Lietuvā).

Tikšanās laikā deputāti diskutēja par NATO paplašināšanās procesu un pauda atbalstu Gruzijas un Ukrainas eiroatlantiskajai integrācijai.

Sēdes dalībnieki izteica atbalstu kiber­aizsardzības centra izveidei Igaunijā, kurā speciālisti prognozētu situācijas attīstību un iespējamos riskus. J.Dalbiņš norādīja, ka šāda centra izveidošana Baltijā uzlabotu drošību visā aliansē.

Savukārt, spriežot par enerģētikas drošību, sēdes dalībnieki nolēma turpināt diskusiju par enerģijas drošības centra izveidošanu Baltijas valstīs. Tāpat tika uzsvērta nepieciešamība sekmēt Baltijas valstu neatkarību no ārvalstu energoresursiem un tās integrāciju Eiropas enerģijas sistēmā.

Aizsardzības komisijas pieņēma aicinājumu sabiedrotajiem līdz 2018.gadam pagarināt NATO patruļas Baltijas valstu gaisa telpā. NATO gaisa spēki sāka Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanu 2004.gadā, kad Latvija, Lietuva un Igaunija pievienojās aliansei. Patrulēšanas izmaksas vienādā apmērā sedz visas trīs Baltijas valstis, un šobrīd misiju veic Polijas gaisa spēki.

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu deputāti diskutēja arī par NATO jaunās stratēģijas koncepciju, cīņu pret starptautisko terorismu un masu iznīcināšanas līdzekļu izplatīšanu.

Tikšanās laikā J.Dalbiņš informēja par Latvijā īstenoto pāreju uz profesionālo armiju, tās gaitā iegūto pieredzi un notiekošo bruņoto spēku modernizāciju. Latvijai nepieciešami profesionāli un ar modernu militāro tehniku bruņoti spēki, jo mūsu valsts aizsardzības sistēmas pamatā ir dalība NATO kolektīvās aizsardzības sistēmā. Lai nodrošinātu Nacionālos bruņotos spēkus ar rezervēm, atvaļinātajiem karavīriem nepieciešama pārapmācība, atzina J.Dalbiņš.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!