• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Trešdien, 2. aprīlī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2008., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173511

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Projekts: Vārda, uzvārda un tautības maiņas likums

Vēl šajā numurā

08.04.2008., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Trešdien, 2. aprīlī

Saeimas priekšsēdētāja biedre Vineta Muižniece:

– tikās ar Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Čārlzu Larsonu (Charles W.Larson).

 

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš:

– tikās ar Melnkalnes Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Miloradu Ščepanoviču (Milorad Šćepanović).

 

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle:

– tikās ar Melnkalnes Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Miloradu Ščepanoviču.


 

Ārlietu komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Par likuma “Par Līgumu par Konstitūciju Eiropai” atzīšanu par spēkā zaudējušu” (Nr.650/Lp9) un nolēma lūgt Saeimas Prezidiju to iekļaut Saeimas 3.aprīļa sēdes darba kārtībā un piešķirt tam steidzamību;

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Par Nolīgumu starp Eiropas Savienību un Amerikas Savienotajām Valstīm par gaisa pārvadātāju veikto pasažieru datu reģistra (PDR) datu apstrādi un pārsūtīšanu Amerikas Savienoto Valstu Iekšzemes drošības departamentam (IDD)” (Nr.611/Lp9) un nolēma lūgt Saeimas Prezidiju to iekļaut Saeimas 3.aprīļa sēdes darba kārtībā;

– uzklausīja komisijas deputātu J.Eglīša un U.I.Gravas informāciju par vizīti NATO, kas notika šī gada 14.martā Briselē.

 

Baltijas lietu apakškomisija:

– uzklausīja Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītājas Ē.Zommeres informāciju par Beniluksa parlamenta sesiju, kas notika šā gada 7. un 8.martā Luksemburgā;

– uzklausīja Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītājas Ē.Zommeres un locekles S.Ķikustes informāciju par starptautisko vides forumu “Baltijas jūras diena”, kas notika šā gada 11.–14.martā Sanktpēterburgā.

 

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija:

– sprieda par Saeimas pārstāvja izvirzīšanu Ziemeļu investīcijas bankas kontroles komitejā;

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā kā steidzamu likumprojektu “Grozījumi Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanas likumā” (Nr.648/Lp9).

 

Juridiskā komisija:

– iepazinās ar Tieslietu ministrijas sagatavotajiem grozījumiem Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā un nolēma tos neatbalstīt un atdot tos ministrijai pārstrādāšanai.

 

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija:

– strādāja ar likumprojekta “Jaunatnes likums” (Nr.85/Lp9) sagatavošanu 3.lasījumam.

 

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija:

– uzklausīja īpašu uzdevumu ministra Eiropas Savienības finanšu pārvaldes lietās N.Broka, Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvju, Latvijas augstskolu rektoru, Centrālās finanšu līgumu aģentūras direktora A.Eberharda un Valsts izglītības attīstības aģentūras direktores D.Traidās informāciju par problēmām augstākās izglītības un zinātnes institūciju darbā ar Eiropas Savienības struktūrfondu projektu īstenošanas administratīvo uzraudzību.

 

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija:

– tikās ar Moldovas Republikas parlamenta darbinieku delegāciju un pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar vietējo pašvaldību un valdības sadarbību, mājokļu jautājuma tiesisko regulējumu un vietējo pašvaldību atlaišanas aspektiem;

– uzklausīja Ķekavas pagasta padomes bijušās priekšsēdētājas Dz.Maļinovskas, viņas vietnieka A.Platpera un padomes deputāta I.Malinauskas, kā arī reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra E.Zalāna, ministrijas valsts sekretāra vietnieka A.Stuckas un ministrijas parlamentārā sekretāra M.Krastiņa informāciju par situāciju Ķekavas pagasta padomē saistībā ar reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra ierosinājumu atlaist Ķekavas pagasta padomi.

 

Tautsaimniecības komisija:

– strādāja ar likumprojekta “Grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā” (Nr.425/Lp9) sagatavošanu 3.lasījumam.

 

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija:

– sprieda par komisijas darbu pavasara sesijā.

 

Sociālo un darba lietu komisija:

– uzklausīja Labklājības ministrijas un Gudenieku pagasta padomes informāciju par valsts sociālās aprūpes centra “Reģi” iemītnieku izmitināšanai paredzētās ēkas Gudenieku pagastā rekonstrukcijas gaitu un nolēma lūgt rakstisku situācijas skaidrojumu Ministru prezidentam, labklājības ministrei un finanšu ministram.

 

Pieprasījumu komisija:

– uzklausīja VAS “Latvenergo” valdes locekļa U.Barisa informāciju par VAS “La­tvenergo” klientu apkalpošanas jautājumiem.

 

Publisko izdevumu un revīzijas komisija un Izglītības, kultūras un zinātnes komisija kopīgā sēdē:

– uzklausīja valsts kontrolieres I.Sudrabas informāciju par Valsts kontroles likumības revīzijas “Profesionālās izglītības sistēmas realizācija atbilstīgi izvirzītajiem mērķiem” rezultātiem un nolēma:

1) lūgt Izglītības un zinātnes ministriju iesniegt komisijai informāciju par ieteikumu ieviešanas gaitu līdz 2009.gada 12.janvārim par ieteikumiem, kuru ieviešanas termiņš ir šī gada 31.decembris, un līdz 2010.gada 11.janvārim par ieteikumiem, kuru ieviešanas termiņš ir 2009.gada 31.decembris;

2) lūgt Valsts kontroli līdz 2009.gada 23.martam iesniegt komisijai atzinumu par Izglītības un zinātnes ministrijas veiktajām darbībām ieteikumu ieviešanā, kuru termiņš ir šā gada 31.decembris, un līdz 2010.gada 22.martam par veiktajām darbībām ieteikumu ieviešanā, kuru termiņš ir līdz 2009.gada 31.decembrim;

3) lūgt Valsts kontroli izvērtēt atkārtotas revīzijas nepieciešamību pēc Izglītības un zinātnes ministrijas sniegtās informācijas par ieteikumu ieviešanu, lai izvērtētu ministrijas veiktās darbības revīzijā konstatēto nepilnību novēršanā;

4) lūgt izglītības un zinātnes ministri T.Koķi izvērtēt attiecīgo institūciju darbību, kas atbildīgas par profesionālo izglītību.

 

Nacionālās drošības komisija:

– sprieda par komisijas darbu pavasara sesijā.

 

Pilsonības likuma izpildes komisija:

– uzklausīja Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktora pienākumu izpildītājas A.Baueres informāciju par Sabiedrības integrācijas fonda darbību un plānotajiem projektiem.

 

Eiropas lietu komisija:

– uzklausīja Tieslietu ministrijas pārstāvju informāciju par Eiropas Savienības likumdošanas pārņemšanu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!