• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par ministrijas, Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Darba devēju konfederācijas sadarbību nodokļu jautājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2008., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173519

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrija: Par izglītības un zinātnes darbinieku pieteikšanu Gada balvai

Vēl šajā numurā

08.04.2008., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par ministrijas, Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Darba devēju konfederācijas sadarbību nodokļu jautājumos

 

7.aprīlī starp Ekonomikas ministriju, Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) tika parakstīts sadarbības memorands, kurā puses vienojās kopīgi ar uzņēmējiem izstrādāt grozījumus nodokļu sistēmā. Līdz šā gada 30.jūnijam tiks izstrādāti priekšlikumi un iesniegti valdībai un Finanšu ministrijai.

Tuvāko mēnešu laikā tiks izstrādāti konkrēti priekšlikumi Uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) un Nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) pilnveidošanai, pārskatot ar nodokli apliekamo bāzi.

Ekonomikas ministrijas vadībā tiks apkopoti un izvērtēti uzņēmēju sagatavotie priekšlikumi un analizēta to ietekme uz uzņēmēju saimniecisko darbību un tautsaimniecību kopumā.

Paredzēts, ka Ekonomikas ministrija izveidos darba grupu ekonomikas ministra vadībā, iekļaujot tajā Ekonomikas un Finanšu ministrijas, LDDK, LTRK un Tautsaimniecības padomes pārstāvjus. Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Finanšu ministriju apkopos citu valstu pieredzi UIN un NĪN piemērošanā. Savukārt LDDK un LTRK uz savu komercsabiedrību bāzes veiks aprēķinus par UIN un NĪN (par 2005.–2007.gadu) un analizēs minēto nodokļu izmaiņu ietekmi uz saimniecisko darbību.

Balstoties uz konkrētiem aprēķiniem par piedāvāto grozījumu nodokļu sistēmā ietekmi uz uzņēmēju saimniecisko darbību, tiks formulēti argumentēti priekšlikumi.

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!