• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties divu dienu darba vizītē Somijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2008., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173522

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konferenci "Totalitāro režīmu pastrādātie noziegumi"

Vēl šajā numurā

08.04.2008., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties divu dienu darba vizītē Somijā

 

Svētdien, 6.aprīlī, darba vizītes Somijā ietvaros notika Ministru prezidenta Ivara Godmaņa tikšanās ar Somijas premjerministru Mati Vanhanenu. Tikšanās laikā pārrunāta Latvijas un Somijas divpusējā sadarbība ES un reģionā, īpaši pievēršot uzmanību enerģētikas jautājumiem.

Somijas premjerministrs pauda atbalstu Ivara Godmaņa aicinājumam sniegt Latvijai atbalstu atsevišķos ar kopējo ES enerģētikas politiku saistītos jautājumos, tajā skaitā starpsavienojuma būvniecībai starp Zviedriju un Latviju, kas nepieciešamas Latvijas enerģētiskās neatkarības nostiprināšanai. Ministru prezidents apstiprināja Latvijas vēlmi veicināt divpusējo ekonomisko sadarbību Latvijai prioritārās tautsaimniecības nozarēs, kā arī tika pārrunāta situācija banku un finanšu sektorā Latvijā.

Savukārt attiecību ar Krieviju jomā abu valstu valdību vadītāji pārrunāja jautājumu, kas ir kopīgs un saistošs Somijai un Latvijai, – automašīnu rindas uz robežas ar Krieviju, kā arī diskriminējošie dzelzceļa tranzīta pārvadājumu tarifi un apaļkoku eksporta tarifi. Savukārt reģionālajā aspektā apspriests darbs pie Baltijas jūras valstu padomes iespējamām reformām un jaunām stratēģiskām prioritātēm.

7.aprīlī darba vizītes turpinājumā Ministru prezidents Ivars Godmanis piedalījās Eiropas liberāldemokrātisko partiju premjerministru neformālajā samitā Somijā.

Šajā samitā premjerministri apmainījās ar viedokļiem par Lisabonas līgumu un tajā paredzētajām ES strukturālajām izmaiņām.

Dānijas premjerministrs Anderss Rasmusens akcentēja jautājumu, kas skar pastāvīga Eiropas Padomes prezidenta amata ieviešanu. Valdību vadītāji bija vienisprātis, ka ES strukturālās izmaiņas nedrīkst palielināt ierēdņu birokrātisko aparātu, ka ir jāveicina lēmuma pieņemšanas atklātība, ka ir jānostiprina Eiropas Parlamenta loma, neierobežojot nacionālo valstu lomu, kā arī nostiprinot ES starptautisko ietekmi.

Lisabonas līgums šobrīd vēl ir apstiprināšanas stadijā, savukārt tajā paredzētās definīcijas attiecībā uz ES pārvaldes struktūru ir noteiktas diezgan plašā amplitūdā un par konkrētu sistēmu ir jāvienojas visām Eiropas Savienības dalībvalstīm.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!