• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties "Zemnieku saeimas" kongresā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2008., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173523

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties divu dienu darba vizītē Somijā

Vēl šajā numurā

08.04.2008., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties “Zemnieku saeimas” kongresā

 

4.aprīlī Ministru prezidents Ivars Godmanis piedalījās biedrības “Zemnieku saeima” kongresā, kuras laikā uzrunāja tās dalībniekus, kā arī atbildēja uz jautājumiem.

Uzrunājot “Zemnieku saeimas” biedrus, I.Godmanis norādīja, ka šobrīd atsevišķās nozarēs, piemēram, piena un graudu nozarē, ražotāji ir spējuši noteikt augstu produkcijas pārdošanas cenu, kas pašiem ražotājiem ir liels ieguvums un sasniegums. Tajā pašā laikā ir sasniegti arī produkcijas pārdošanas cenu griesti, tāpēc būtu jāpievērš liela uzmanība nozaru tālākai attīstībai – lai produkcijas apjoms nepārsniegtu to daudzumu, kuru patiešām ir iespējams realizēt. Ministru prezidents uzsvēra, ka iegūtos līdzekļus ir jāiegulda ražošanas modernizācijā, padarot darbu efektīvāku. “Pārtikas eksports ir ļoti nozīmīga eksporta daļa, kas var būt izdevīgāka par elektronikas un tehnikas eksportu, jo pārtika ir pieprasīta pasaulē jebkuros laikos,” atzīmēja Ministru prezidents.

Raksturojot valdības iespējas atbalstīt zemniekus, I.Godmanis norādīja, ka tiek domāts par iespēju atbalstīt un veicināt eksportu caur intervencei paredzētās naudas pārdali, tāpat plānots paredzēt eksporta projektu apdrošināšanu.

Viens no valdības uzdevumiem ir arī aizstāvēt Latvijas zemnieku intereses Eiropas Savienības institūcijās un panākt vienlīdzīgas zemnieku pozīcijas visās Eiropas Savienības valstīs.

Noslēgumā Ministru prezidents aicināja turpināt nopietnu, racionālu un kritisku sadarbību starp ražotājiem, pārstrādātājiem un produkcijas tirgotājiem, kā arī valdību.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!