• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: Paužot principiālu Latvijas nostāju NATO valstu un valdību vadītāju samitā Bukarestē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2008., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173556

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

08.04.2008., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents: Paužot principiālu Latvijas nostāju NATO valstu un valdību vadītāju samitā Bukarestē

NATO1.JPG (17731 bytes)
Foto: Gatis Bergmanis, VPK

Piektdien, 4.aprīlī, NATO samita ietvaros Bukarestē Valsts prezidents Valdis Zatlers piedalījās NATO–Ukrainas padomes sesijas atklāšanā un darba sesijā (attēlā), kā arī NATO–Krievijas padomes darba sesijas atklāšanā un darba sesijā.

NATO–Ukrainas darba sesijā tika apspriesta turpmākā alianses un Ukrainas sadarbība un pieņemts NATO–Ukrainas komisijas paziņojums. Valsts prezidents apsveica Ukrainas prezidentu ar 3.aprīlī pieņemto NATO valstu un valdību vadītāju komunikē, kurā skaidri pausts atbalsts Ukrainas uzņemšanai NATO, kā arī apliecināja Latvijas gatavību arī turpmāk sniegt atbalstu un zināšanas reformu procesos. Tāpat V.Zatlers apliecināja, ka Latvija, ņemot vērā savu pieredzi ceļā uz NATO, arī turpmāk būs stingrs un uzticams Ukrainas sabiedrotais ceļā uz Ziemeļatlantijas aliansi.

NATO–Krievijas darba sesijā tika apspriesta NATO un Krievijas sadarbība – kā būtiskākie izaicinājumi, tā arī turpmākās sadarbības iespējas. Viena no šādām sadarbības jomām ir NATO–Krievijas sadarbība NATO operācijas Afganistānā kontekstā.

Sesijā, Valsts prezidents runāja par nepieciešamību mainīt politiskā dialoga retoriku. “Ir jāpārstāj vajāt iedomātus aukstā kara dēmonus. To laiks ir beidzies,” teica V.Zatlers. Kā piemēru tam Valsts prezidents minēja Latvijas un Krievijas robežu, kas tagad tiek apsargāta pārsvarā ar tehniskiem līdzekļiem, un to nevar salīdzināt kaut vai ar Padomju Savienības un Polijas robežu, kad tās abas bija Varšavas pakta dalībvalstis. Tagad NATO un Krievijai ir jāspēj konstruktīvi sadarboties praktiskos jautājumos, kur to viedokļi sakrīt, piemēram, attiecībā uz NATO operāciju Afganistānā. Valsts prezidents atkārtoti norādīja uz nepieciešamību apzināties savas valsts intereses un prast tās aizstāvēt, veidojot dialogu kā valstu divpusējās attiecībās, tā arī attiecībās starptautisko organizāciju ietvaros.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!