• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par parakstu daudzumu Satversmes grozījumu sakarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.2008., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173635

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par mobilo tālruņu izmantošanu lidojumu laikā Eiropā

Vēl šajā numurā

09.04.2008., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par parakstu daudzumu Satversmes grozījumu sakarā

 

Par likumprojekta “Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” ierosināšanu parakstu vākšanas četrās nedēļās, no 12.marta līdz 8.aprīlim, Latvijā parakstījušies 134 966 pilsoņi, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) 8.aprīlī apkopotā provizoriskā informācija.

Ziņas ir apkopotas par nodoto parakstu skaitu līdz 8.aprīļa pulksten 12. Parakstu vākšana par likumprojekta “Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” ierosināšanu turpināsies līdz 10.aprīlim.

Provizoriskie parakstu vākšanas rezultāti Latvijā būs zināmi piektdien, 11.aprīlī, bet galīgos parakstu vākšanas rezultātus Centrālā vēlēšanu komisija apkopos trīs nedēļu laikā, kas nepieciešams parakstu pārbaudei, lai konstatētu, vai kādi vēlētāji nav parakstījušies vairākkārt un vai visiem parakstītājiem ir bijušas balsstiesības.

Likumprojekts “Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” tiks iesniegts Saeimā, ja kopējais Satversmes grozījumu parakstītāju skaits, ieskaitot Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības parakstu vākšanas ierosināšanai Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegtos 11 095 notariāli apstiprinātos parakstus, būs ne mazāks kā viena desmitā daļa no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb vismaz 149 064 vēlētāji.

 

CVK Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!