• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kase: Par valsts budžeta izpildi šā gada pirmajā ceturksnī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.2008., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173639

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

09.04.2008., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kase: Par valsts budžeta izpildi šā gada pirmajā ceturksnī

 

Valsts budžetā pavisam šā gada martā bijis divu miljonu latu finansiālais pārpalikums, savukārt šā gada pirmajā ceturksnī kopumā – 70 miljoni latu, liecina Valsts kases operatīvais pārskats par valsts budžeta izpildi.

Martā valsts pamatbudžeta ieņēmumi bija 257,2 miljoni latu, bet izdevumi sasniedza 295,8 miljonus latu, finansiālais deficīts bija 38,6 miljoni latu.

Kopējie šā gada pirmā ceturkšņa pamatbudžeta ieņēmumi sasniedza 762,4 miljonus latu, izdevumi – 792,3 miljonus latu, bet finansiālais deficīts bija 29,9 miljoni latu.

Valsts speciālā budžeta marta ieņēmumi sasniedza 120,4 miljonus latu, izdevumi – 79,8 miljonus latu, finansiālais pārpalikums bija 40,6 miljoni latu.

Kopējie šā gada pirmā ceturkšņa valsts speciālā budžeta ieņēmumi bija 356,4 miljoni latu, izdevumi – 256,1 miljons latu, bet finansiālais pārpalikums bija 100,3 miljoni latu.

Salīdzinot ar iepriekšējā gada martu, valsts pamatbudžeta ieņēmumi šogad ir pieauguši par 19%, bet izdevumi – par 20%. Arī gada pirmajā ceturksnī kopumā, salīdzinot ar 2007.gada rādītājiem, valsts pamatbudžeta ieņēmumi ir pieauguši par 11%.

Ir auguši gan budžeta ieņēmumi, gan izdevumi. Taču pieauguma temps vairs nav tik straujš kā pagājušogad, kad ieņēmumi pirmajā ceturksnī pieauga par 26%. Otrā ceturkšņa rezultāti rādīs, vai šāds pieauguma temps saglabāsies ilgākā laika periodā,” budžeta izpildes datus komentēja finanšu ministrs A.Slakteris.

Oficiālie valsts kopbudžeta marta izpildes rādītāji būs zināmi aprīļa vidū.

 

Valsts kases informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!