• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Jaunzēlandes vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.04.2008., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173657

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par narkomānu piespiedu ārstēšanu

Vēl šajā numurā

10.04.2008., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Jaunzēlandes vēstnieka vizīti Saeimā

 

8.aprīlī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Austrālijas un Jaunzēlandes parlamentu priekšsēdētāja Ērika Zommere tikās ar Jaunzēlandes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Filipu Valesu Grifitu.

Deputātu grupas priekšsēdētāja Ē.Zommere pauda pārliecību, ka veiksmīgā sadarbība starp abu valstu parlamentiem turpināsies arī nākotnē. Ē.Zommere izteica cerību, ka arī Jaunzēlandes parlamentā varētu izveidot sadarbības grupu ar Saeimu. Arī Jaunzēlandes vēstnieks F.V.Grifits uzsvēra parlamentārās sadarbības nozīmi un akcentēja, ka tieši deputāti var sekmēt attiecību pilnveidošanu ekonomikas, vides un cilvēktiesību aizsardzības, kā arī citās jomās.

Tikšanās laikā Ē.Zommere pateicās vēstniekam par ieguldīto darbu Latvijas un Jaunzēlandes attiecību pilnveidošanā, minot veiksmīgi noorganizēto Saeimas delegācijas vizīti Jaunzēlandē pagājušā gada vasarā.

Ē.Zommere un F.V.Grifits bija vienisprātis, ka valstis var pilnveidot sadarbību arī tūrismā, izglītībā un kultūrā. Savukārt vēstnieks informēja par darba brīvdienu shēmu, kuras ietvaros ārvalstu jaunieši var mācīties un strādāt Jaunzēlandē, iepazīstot valsti un tās kultūru. Plānots, ka Latvija un Jaunzēlande šādu sadarbības līgumu varētu parakstīt jau šā gada pavasarī. Vēstnieks informēja, ka Jaunzēlande šādus sadarbības līgumus ir noslēgusi ar 27 valstīm.

Puses atzinīgi novērtēja arī Latvijas goda konsules Jaunzēlandē Lailas Jansones ieguldījumu abu valstu sadarbības veicināšanā un latviešu kopienas dzīves organizēšanā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!