• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Gruzijas vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.04.2008., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173658

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Jaunzēlandes vēstnieka vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

10.04.2008., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Gruzijas vēstnieka vizīti Saeimā

 

8.aprīlī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš, tiekoties ar Gruzijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Konstantīnu Korkeliju, pārrunāja NATO samita Bukarestē rezultātus un turpmākos abu valstu parlamentu sadarbības plānus.

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs A.Bērziņš izteica mūsu valsts atbalstu Gruzijas virzībai NATO un uzsvēra, ka tā ir viena no Latvijas attīstības sadarbības politikas prioritātēm. Savukārt Gruzijas vēstnieks K.Korkelija atzinīgi novērtēja mūsu valsts sniegto palīdzību Gruzijai, tostarp NATO samita laikā. Viņš pozitīvi novērtēja samita lēmumu, kas apliecina, ka Gruzija kļūs par NATO dalībvalsti, tomēr pauda nožēlu, ka uzaicinājumu Rīcības plāna dalībai NATO Gruzija nav saņēmusi jau Bukarestes samita laikā. Vēstnieks arī informēja, ka vairāk nekā 77 procenti Gruzijas iedzīvotāju atbalsta valsts dalību NATO, turklāt šādu atbalstu pauž arī opozīcijas partijas.

Sarunā vēstnieks informēja par iekšpolitisko situāciju valstī un maijā gaidāmajām Gruzijas parlamenta ārkārtas vēlēšanām. A.Bērziņš pastāstīja par mūsu valsts plāniem sūtīt novērotāju grupu uz vēlēšanām, kuras sastāvā būs arī Ārlietu komisijas pārstāvis.

Tikšanās laikā pārrunāta arī iespējamā Saeimas delegācijas vizīte Gruzijā, kas varētu notikt šā gada pirmajā pusē pēc vēlēšanām.

K.Korkelija pastāstīja arī par vēstniecības darba plāniem, tostarp plānoto Gruzijas premjera vizīti Latvijā šā gada pirmajā pusē, starpvaldību ekonomiskā foruma un Gruzijas kultūras dienu organizēšanu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!