• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ventspils, Rojas un Engures ostu robežām Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.04.2008., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173701

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

10.04.2008., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ventspils, Rojas un Engures ostu robežām*

 

Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers:

Saskaņā ar 2007.gada 27.novembra Ministru kabineta sēdes protokolu Nr.66, 47.§ 3.punktu par ostu teritoriju precizēšanu, Satiksmes ministrijai tika uzdots izvērtēt iespējas precizēt ostu teritorijas robežas, ja tās nav pilnībā nepieciešamas attiecīgās ostas attīstībai. Satiksmes ministrija apkopoja informāciju no ostu pārvaldēm un sagatavoja izskatīšanai Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu “Par ostu robežām”.

 

Satiksmes ministrija apkopoja informāciju no Latvijas ostām un konstatēja, ka tikai Ventspils brīvostai ir plānots precizēt ostas teritoriju. Ventspils brīvosta vēlas izslēgt no savām robežām trīs teritorijas ar aptuveno platību ~ 21 ha, ~34 ha un ~110,4 ha, bet vēlas papildināt ar vienu teritoriju ar aptuveno platību ~13 ha.

Satiksmes ministrija, saņemot nepieciešamos dokumentus no Ventspils domes, sagatavos un iesniegs Ministru kabinetā attiecīgu Ministru kabineta noteikumu projektu par Ventspils brīvostas robežām.

2008.gada 4.februārī Ministru kabineta komitejas sēdē tika skatīts Ministru kabineta rīkojuma projekts “Par apbūvēta valsts zemesgabala (zemes vienības kadastra apzīmējums 88820080728) Talsu rajonā, Rojas pagastā, “Rojas osta”, daļas 1703 m2 platībā nodošanu privatizācijai”. Rīkojuma projekta izskatīšanu atlika, jo Rojas ostai nebija apstiprinātas robežas atbilstoši Likuma par ostām 3.pantam. Satiksmes ministrijai tika uzdots steidzami sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ostu padomes sēdē jautājumu par Latvijas ostām, kurām atbilstoši Likuma par ostām 3.pantam nav apstiprinātas robežas, un priekšlikumus radušās situācijas sakārtošanai (2008.gada 4.februāra Ministru kabineta komitejas sēdes protokols Nr.6, 4.§ 2.2.punkts).

2008.gada 12.martā Latvijas Ostu padomes sēdē tika sniegts ziņojums par Latvijas ostu robežām. Latvijas Ostu padome pieņēma zināšanai Satiksmes ministrijas sniegto informatīvo ziņojumu “Par ostu robežām”.

Izpildot 2008.gada 4.februāra Ministru kabineta komitejas sēdes protokola Nr.6, 4.§ 2.3.punktu, Satiksmes ministrija apkopoja informāciju un secināja, ka Rojas ostai un Engures ostai nav apstiprinātas robežas atbilstoši Likuma par ostām 3.pantam. 2008.gada 13.februārī Satiksmes ministrijā tika saņemti ieteikumi no Rojas pagasta padomes un Rojas ostas pārvaldes ar robežu plāniem un aprakstiem par Rojas ostas robežu noteikšanu. 2008.gada 25.februārī tika saņemts ieteikums no publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītāja. Savukārt 2008.gada 22.februārī tika saņemti ieteikumi no Engures pagasta padomes un Engures ostas pārvaldes ar robežu plāniem un aprakstiem par Engures ostas robežu noteikšanu. 2008.gada 3.martā tika saņemts ieteikums no publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītāja par Engures ostas robežu noteikšanu.

Ministru kabineta noteikumu projekts par Rojas ostas robežām ir sagatavots un iesniegts saskaņošanai ar Finanšu ministriju un Tieslietu ministriju steidzamības kārtībā. Tuvākajās dienās tiks sagatavoti noteikumi par Engures ostas robežu noteikšanu un iesniegti Finanšu ministrijā un Tieslietu ministrijā saskaņošanai steidzamības kārtībā. Pēc saskaņošanas abi noteikumu projekti tiks iesniegti izskatīšanai Ministru kabinetā steidzamības kārtībā.

Pārējām Latvijas ostām robežas ir apstiprinātas atbilstoši Likuma par ostām 3.pantam.

 

* Ministra informatīvais ziņojums “Par ostu robežām” Ministru kabineta 2008.gada 8.aprīļa sēdē

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!