• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.04.2008., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173711

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija: Par jauno Patēriņa kredītlīgumu direktīvu

Vēl šajā numurā

10.04.2008., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas sēdi

 

8.aprīlī Rīgā notika Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas Ekonomisko jautājumu darba grupas otrā sēde. Sanāksmē tika pārrunāti abu pušu ekonomiskās intereses jautājumi, tai skaitā līgumtiesiskās bāzes attīstība, piemēram, līgumprojekti par izvairīšanos no dubultās aplikšanas ar nodokļiem un nodokļu nemaksāšanas, par investīciju veicināšanu un aizsardzību, par sadarbību tūrisma jomā. Abu valstu eksperti apmainījās viedokļiem par situāciju vides, reģionālās sadarbības, enerģētikas, tūrisma, finanšu un informāciju tehnoloģiju jomā. Latvijas puse arī aicināja Krievijas pusi aktīvāk risināt vairākus problēmjautājumus, kas negatīvi ietekmē Latvijas uzņēmēju darbību.

Sēdes sākumā puses apmainījās ar aktuālo informāciju divpusējās ekonomiskās sadarbības jomā, atzīmējot tirdzniecības apgrozījuma un investīciju apjoma straujos pieauguma tempus.

Latvijas puse norādīja uz nepieciešamību Krievijai risināt tādus problēmjautājumus kā Krievijas noteiktā izvedmuita apaļkoksnei un diskriminējošie dzelzceļa tarifi Krievijas iestāšanās Pasaules tirdzniecības organizācijā procesā. Tika uzsvērta nepieciešamība pēc Krievijas atbildīgo dienestu inspekciju ātrākas veikšanas Latvijas uzņēmumos, kuri uz Krieviju plāno eksportēt dzīvnieku izcelsmes produktus. Darba grupa arī rekomendēja pabeigt darbu pie maksimāli pieļaujamās benzapirēna normas zivju produkcijā saskaņošanas līdz šā gada beigām.

Pārrunājot līgumtiesiskās bāzes paplašināšanas gaitu, darba grupa vienojās šā gada trešajā ceturksnī Maskavā organizēt ekspertu sarunas, lai saskaņotu līgumprojektus par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu un investīciju veicināšanu un aizsardzību, kā arī vienojās turpināt darbu pie līgumtiesiskās bāzes sagatavošanas vides jautājumos. Puses nolēma veicināt iekšējo procedūru ātrāku pabeigšanu, lai parakstītu līgumprojektu par sadarbību tūrisma jomā.

Sēdes laikā notika informācijas apmaiņa par sadarbību enerģētikas jomā. Krievijas puse pauda ieinteresētību piedalīties jaunu elektroenerģijas bāzes jaudu attīstībā Latvijā. Krievijas pusei tika norādīts uz iespējām efektīvāk izmantot esošo transporta infrastruktūru energoresursu eksportam caur Latvijas ostām, kā arī iespējām paplašināt gāzes uzglabāšanu Latvijas teritorijā.

Darba grupa tika iepazīstināta ar informāciju par marta beigās Maskavā notikušajām finanšu ekspertu konsultācijām, apmainījās viedokļiem un vienojās turpināt diskusijas, organizējot ekspertu konsultācijas līdz nākamajai darba grupas sēdei, kas plānota pirms Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas sēdes.

Tika uzsvērta nepieciešamība izvērst reģionālo sadarbību, sadarbību informāciju tehnoloģiju jomā un kokapstrādes nozarē.

Darba grupas Latvijas puses vadītāja ir Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietniece Maija Manika, darba grupas Krievijas puses vadītājs ir Krievijas Ekonomikas un tirdzniecības ministrijas Ārējo ekonomisko attiecību departamenta direktora vietnieks Aleksejs Sļizkovs.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!