• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības satura un eksaminācijas centrs: Par centralizēto eksāmenu pieteikumu rezultātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2008., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173898

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nodarbinātības valsts aģentūra: Par reģistrētā bezdarba līmeni martā

Vēl šajā numurā

15.04.2008., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības satura un eksaminācijas centrs: Par centralizēto eksāmenu pieteikumu rezultātiem

 

Kā jau iepriekš ziņoja Izglītības satura un eksaminācijas centrs (ISEC), vidusskolēni pagājušā gada decembrī izvēlējās vismaz divus centralizētos eksāmenus, kurus viņi vēlas kārtot, lai iegūtu vispārējo vidējo izglītību. Līdz 1.aprīlim skolēniem bija tiesības mainīt iepriekš izvēlētos eksāmenus.

ISEC ir saņēmis un apkopojis izglītības pārvalžu sniegtos datus par precizēto skolēnu skaitu, kas pieteikušies eksāmeniem. Pamanāmākās svārstības notikušas ar centralizēto eksāmenu ķīmijā, kur pieteikušos skolēnu skaits samazinājies par 14%. Par 5,6% samazinājies pieteikumu skaits fizikā, par 5,3% – vācu valodā. Pārējos mācību priekšmetos izmaiņas ir mazākas. Salīdzinot datus pa rajoniem, lielākais pieteikumu skaita samazinājums ir bijis Alūksnes rajonā – par 8,4%.

Izglītības satura un eksaminācijas centrs apkopojis arī 9.klases skolēnu pieteikumus centralizētajam eksāmenam latviešu valodā mazākumtautību izglītības programmās, kur izmaiņas bijušas minimālas. Šim eksāmenam saņemti 7442 pieteikumi.

Vidēji katrā mācību priekšmetā centralizētos eksāmenus izvēlējušies likt par 3,5% mazāk skolēnu salīdzinājumā ar sākotnēji iesniegto informāciju.

Kopējais centralizēto eksāmenu pieteikumu skaits ir 106 190.

 

Izglītības satura un eksaminācijas centra Informācijas birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!