• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nodarbinātības valsts aģentūra: Par skolēnu nodarbināšanu vasarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2008., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173901

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izmaiņām izglītības jomā "Dabaszinātnes"

Vēl šajā numurā

15.04.2008., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nodarbinātības valsts aģentūra: Par skolēnu nodarbināšanu vasarā

 

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) jau piekto gadu organizē skolēnu vasaras nodarbināšanas pasākumu. Šovasar tas notiks laikā no 2.jūnija līdz 29.augustam. Iespēja vasaras brīvlaikā strādāt algotu darbu tiks piedāvāta bērniem un jauniešiem vecumā no 13 gadiem, kuri iegūst izglītību vispārējās, speciālajās vai profesionālajās izglītības iestādēs, t.sk. skolēniem ar speciālām vajadzībām. Skolēnu ar speciālām vajadzībām iesaista pasākumā, ja darba vietai jau ir nepieciešamais papildu pielāgojums. Atšķirībā no iepriekšējās vasaras 13 un 14 gadus veci skolēni šovasar tiks nodarbināti pašvaldībās.

Skolēnu vasaras nodarbinātības pasākuma mērķis – veicināt pusaudžu nodarbinātību vasaras brīvlaikā, sniedzot viņiem iespēju iegūt darba pamatprasmes, iemaņas un darba pieredzi. Pasākums notiek jau piekto gadu un tiek finansēts no valsts budžeta un darba devēja finanšu līdzekļiem.

Darba devēji, kuri sadarbībā ar NVA vēlas vasarā nodarbināt skolēnus, tiek aicināti no 10. līdz 25.aprīlim pieteikties savas administratīvās teritorijas Nodarbinātības valsts aģentūras filiālē. Tiesības nodarbināt skolēnus ir Latvijas Republikā reģistrētai fiziskai vai juridiskai personai vai arī tiesībspējīgai personālsabiedrībai. Darba devējam, kurš vēlas iesaistīties nodarbinātības pasākumā vasaras brīvlaikā, NVA filiālē jāiesniedz pieteikums un dokumentu kopijas par darba vadītāju izglītību un profesionālo pieredzi.

Darba devējiem NVA no valsts budžeta piešķir līdzekļus:

• skolēna darba samaksai 50% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas;

• darba vadītāja ikmēneša darba algai (13 lati par katru skolēnu un 80 lati par skolēnu ar speciālām vajadzībām);

• samaksai par skolēna veselības pārbaudi – līdz 15 latiem.

Viena skolēna vasaras nodarbināšanas laiks pasākuma ietvaros – viens mēnesis. Atsevišķos gadījumos, ja skolēns un darba devējs ir piekritis turpināt piedalīties pasākumā, skolēna nodarbinātību NVA filiāle var pagarināt vēl uz vienu mēnesi.

Pieteikšanās dalībai vasaras nodarbinātības pasākumā sāksies 10.maijā. 13 un 14 gadus veciem skolēniem būs jāreģistrējas pašvaldībās, kas būs izteikušas vēlmi piedalīties šajā pasākumā. Skolēniem vecumā no 15 gadiem jāreģistrējas NVA filiālēs.

 

Nodarbinātības valsts aģentūras Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!