• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par parakstu vākšanas rezultātiem Satversmes grozījumu sakarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2008., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173904

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Parlaments: Par visu sabiedrisko televīziju programmu subtitrēšanu

Vēl šajā numurā

15.04.2008., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par parakstu vākšanas rezultātiem Satversmes grozījumu sakarā

 

Parakstu vākšanā no 12.marta līdz 10.aprīlim par likuma “Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” ierosināšanu Latvijā parakstījies 213 751 vēlētājs, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) 11.aprīlī apkopotā provizoriskā informācija.

Visvairāk parakstu 30 dienās nodots Rīgas pilsētā – 56 138 un Rīgas rajonā – 15 374, bet vismazāk Ventspils rajonā – 1362.

Lai noteiktu galīgos parakstu vākšanas rezultātus un konstatētu, vai kādi vēlētāji nav parakstījušies vairākkārt un vai visiem parakstītājiem ir bijušas balsstiesības, CVK tagad jāveic parakstu pārbaude. Pārbaude varētu ilgt divas līdz trīs nedēļas.

Apkopojot galīgos parakstu vākšanas rezultātus, parakstu skaitam, kas nodoti Latvijā no 12.marta līdz 10.aprīlim, tiks pieskaitīti arī Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības CVK iesniegtie 11 095 notariāli apstiprinātie vēlētāju paraksti, kā arī paraksti no vēlētājiem ārvalstīs.

Pēc tam CVK vēlētāju atbalstīto Satversmes grozījumu projektu nodos Valsts prezidentam, kas to iesniegs Saeimā.

Iesniegtos Satversmes grozījumus Saeima var izskatīt sēdē, kurā piedalās vismaz divas trešdaļas Saeimas locekļu, un tie var tikt pieņemti ar ne mazāk kā divu trešdaļu klātesošo balsu vairākumu. Savukārt, ja parlaments vēlētāju iesniegtos Satversmes grozījumus noraida vai atbalsta ar labojumiem, jārīko tautas nobalsošana.

Saskaņā ar Satversmi tiesības iesniegt izskatīšanai Saeimā pilnīgi izstrādātu likumprojektu ir ne mazāk kā vienai desmitajai daļai no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb vismaz 149 064 vēlētājiem.

 

CVK Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!