• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par visu sabiedrisko televīziju programmu subtitrēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2008., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173905

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Savienības ministru padome: Par nelegālās un nereģistrētās zvejas izskaušanu

Vēl šajā numurā

15.04.2008., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par visu sabiedrisko televīziju programmu subtitrēšanu

 

Uzsverot, ka Eiropas Savienībai ir jānodrošina saviem pilsoņiem vienlīdzīga piekļuve informācijai, izglītībai un kultūrai, Eiropas Parlamenta deputāti aicina subtitrēt visas sabiedrisko televīziju raidorganizāciju programmas un šajā nolūkā izstrādāt atbilstošu ES likumprojektu.

Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Hanss Gerts Pēterings 9.aprīļa plenārsēdē paziņoja, ka deklarāciju par sabiedriskās televīzijas raidījumu subtitrēšanu ir parakstījis deputātu vairākums (pašlaik 427 no 825), līdz ar to dokuments ir oficiāli pieņemts.  

“Eiropas Parlaments uzskata, ka sabiedriskās televīzijas programmu subtitrēšana ES ir būtiska, lai nodrošinātu, ka visiem skatītājiem, tostarp nedzirdīgiem un vājdzirdīgiem, šī televīzija būtu pilnībā pieejama,” teikts deklarācijā. Deputāti norāda: tas palīdzētu arī apgūt svešvalodas.

Deputāti aicina Eiropas Komisiju iesniegt likumdošanas priekšlikumu, kurā sabiedriskās televīzijas raidorganizācijām ES pieprasa subtitrēt visas to programmas.

“Sabiedriskās televīzijas pamatuzdevums ir sniegt sabiedrībai pakalpojumus, kas cita starpā nozīmē skatītāju informēšanu un izglītošanu,” uzsver deklarācijas autori, norādot, ka “mūsdienu tehnoloģijas ļauj raidīšanas laikā televīzijas programmām (tostarp tiešraides programmām) nodrošināt subtitrus”. Kā paraugs minēta BBC, kas kopš 2008.gada aprīļa ir apņēmusies veikt visu programmu subtitrēšanu.

Deklarācijā skaidrots, ka no daļēja vai pilnīga dzirdes trūkuma Eiropas Savienībā cieš vairāk nekā 83 miljoni iedzīvotāju un, ņemot vērā Eiropas iedzīvotāju novecošanos, šī problēma aizvien vairāk pieaugs.

 

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!