• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par mazās un vidējās uzņēmējdarbības politiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2008., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173965

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

16.04.2008., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par mazās un vidējās uzņēmējdarbības politiku

 

No 15. līdz 16.aprīlim Brdo (Slovēnijā) notiek neformālā Eiropas Savienības Konkurētspējas ministru padomes sanāksme par mazās un vidējās uzņēmējdarbības (MVU) politikas un ilgtspējīgas rūpniecības politikas jautājumiem. Latviju ministru padomē pārstāv Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietniece Zaiga Liepiņa.

Paredzēts pārrunāt Slovēnijas prezidentūras sagatavoto dokumentu, kurā uzsvērta nepieciešamība MVU politikā nodrošināt tādu rīcības politiku un tādus instrumentus un mehānismus, kas veicinātu uzņēmumu izaugsmi un attīstību, īstenojot ne tikai augsti kvalificēta darbaspēka, internacionalizācijas un inovatīvu pieeju uzņēmējdarbības attīstīšanā, bet arī stiprinot atbalstu uzņēmējdarbības videi.

Latvija kā galvenos atbalsta pasākumus MVU ar augstu izaugsmes potenciālu uzsver atvieglotu nosacījumu ieviešanu finanšu piesaistē, uzņēmējdarbības un pētniecības sektoru sadarbības stiprināšanu un standartu pieejamības veicināšanu.

Galvenās MVU darbības problēmas tiks aplūkotas gaidāmajā Mazās uzņēmējdarbības aktā, ar kuru Eiropas Komisija plāno nākt klajā šā gada jūnijā. Latvija izsaka atbalstu Mazās uzņēmējdarbības akta sagatavošanai, kas ļaus nodrošināt integrētu pieeju MVU problēmu risināšanā.

Attiecībā uz ilgtspējīgas rūpniecības politiku Slovēnijas prezidentūras diskusiju dokumentā tiek norādīts, ka pieaugošie vides aizsardzības nosacījumi (jo īpaši CO2 samazināšanas pasākumi) ne tikai rada papildu slogu, bet arī paver iespējas ES ekonomikai.

Latvija uzskata, ka viens no būtiskākajiem jautājumiem, lai veicinātu videi draudzīgu un energoefektīvu produktu un procesu izmantošanu, ir informētības līmeņa paaugstināšana. Tas attiecas gan uz individuālajiem patērētājiem, gan arī uz industriālo sektoru.

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!