• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Preses konferencē par Valdības 100 dienās paveikto. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2008., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173986

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties Starpparlamentu savienības 118.asamblejas un 182.padomes sesijā

Vēl šajā numurā

16.04.2008., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents: Preses konferencē par Valdības 100 dienās paveikto 

 

01.JPG (13800 bytes)

Vakar, 15.aprīlī, jau pievakarē, Ministru prezidents Ivars Godmanis preses konferencē masu mediju pārstāvjus informēja par viņa vadītās valdības (apstiprināta Saeimas sēdē 2007.gada 20.decembrī – skat. “LV” nr.205, 21.12.2007.) pirmajās 100 darba dienās paveikto. Pēc šīs smagās dienas premjers informēja, ka ir noslēdzies ziņojumu laiks – situācija ir fiksēta, un tālāk sekos tikai lēmumi un rīcība.
Ministru prezidents apstiprināja, ka rīt, 17.aprīlī, Saeimas deputātiem tiks iesniegts detalizēts ziņojums, kurā tiks atspoguļots, ko katra ministrija paveikusi no iepriekš apstiprinātā 100 darba dienu rīcības plāna un no gada rīcības plāna
(skat. “LV” nr.30, 22.02.2008.). Ivars Godmanis darīja zināmu, ka vispirms ziņojums tiks nodots visiem deputātiem, un tikai tad – publiskots (arī “Latvijas Vēstnesī” – Red.)
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

 “Latvijas Vēstneša” jautājums Ministru prezidentam Ivaram Godmanim:

Kurš no aplūkotajiem Valdības darbu blokiem jums, Valdības vadītājam, pašam rada vislielākās bažas?

 

Ministru prezidents Ivars Godmanis:  

Problēma ar inflāciju viennozīmīgi ir galvenā, te nav ko diskutēt. Man lielākās bažas ir, vai mēs spēsim pareizi darboties divos pilnīgi pretējos virzienos.

Jo viens virziens ir visiem spēkiem apkarot inflāciju. Bet kā mēs to varam izdarīt? Ja mēs gribētu apkarot inflāciju klasiski, mums vispār būtu jāaptur jebkādi finansējumi. Un, ja mūsu valsts banka izlaistu valūtu, kas nav cieši piesaistīta eiro, un mums šeit nebūtu eiro apgrozījuma, uzreiz būtu refinansēšanai likmes jāpaceļ līdz 15% un inflācija strauji nokristu pilnīgi lejā.

Bet tā ir tikai viena problēmas daļa. Ja es zinu, ka elektrības cenas atstās pēdējo iespaidu uz inflāciju, tad, protams, man ir zināmas bažas. Es neredzu nevienu faktoru, kāpēc inflācijai vajadzētu turpināt augt pēc Jāņiem. Bet, iespējams, pastāv arī kādi faktori, kas nav atkarīgi no Latvijas valdības un vispār no Latvijas. Teiksim, kādas kataklizmas attiecībā uz degvielas cenām. Kaut pašlaik degvielas cenām ir drīzāk pazeminājums, nekā kāpums. Un lielākajā daļā resursu, ja atskaita pārtikas izejvielu resursus, vairs nav tik straujš kāpums… Jā, tas varētu būt faktors, kas manī izraisa bažas.

Bet galvenās bažas ir, kā samērot šīs divas lietas: nepieļaut strauju ekonomikas samazināšanu, kas būtu saistīta ar mazāku nodokļu masu ieņēmumos, un reizē inflācijas samazināšana. Tā ir lielākā problēma. Viss pārējais ir risināms.

Jānis Ūdris,

pēc ieraksta “LV” diktofonā

GODMANIS3.JPG (17217 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!