• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par nodokļu un nodevu sistēmas attīstības pamatnostādnēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2008., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173987

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Preses konferencē par Valdības 100 dienās paveikto

Vēl šajā numurā

16.04.2008., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par nodokļu un nodevu sistēmas attīstības pamatnostādnēm

 

14.aprīlī Finanšu ministrijā (FM) uz pirmo sanāksmi pulcējās FM valsts sekretāra vietnieka Dāvida Tauriņa vadītā darba grupa, kas izveidota, lai izstrādātu nodokļu un nodevu sistēmas attīstības pamatnostādnes nākamajiem gadiem. Sēdes laikā darba grupa vienojās par turpmāko darbību un notika pirmā diskusija par nodokļu sistēmu Latvijā, iespējamajiem nodokļu politikas mērķiem un pasākumiem to sasniegšanai.

Kopš iepriekšējo pamatnostādņu apstiprināšanas pirms pieciem gadiem ir būtiski mainījusies Latvijas ekonomiskā situācija, tādēļ ir radusies nepieciešamība definēt nodokļu politikas attīstības mērķus un prioritātes turpmākajiem gadiem. Iesaistot citas valsts pārvaldes iestādes un nevalstisko organizāciju pārstāvjus, paredzēts izstrādāt jaunas nodokļu un nodevu sistēmas attīstības pamatnostādnes, kurās vispusīgi tiks analizēta šā brīža situācija un pastāvošās problēmas, definēti nodokļu politikas mērķi un konkrēti pasākumi to sasniegšanai. Pamatnostādņu projektu plānots iesniegt Valsts kancelejā līdz 1.decembrim.

Izstrādājot pamatnostādnes, darba grupa ņems vērā arī Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) misijas ieteikumus no SVF topošā galaziņojuma par nodokļu sistēmu Latvijā. SVF misija Latvijā strādāja no 25.februāra līdz 5.martam. Lai veiktu Latvijas nodokļu sistēmas izpēti, misijas darbības ietvaros pusotras nedēļas garumā notika tikšanās ar Finanšu ministrijas speciālistiem nodokļu, budžeta un tautsaimniecības analīzes jomā, Valsts ieņēmumu dienesta darbiniekiem, kā arī ar auditorfirmu un citu uzņēmējdarbības jomu pārstāvjiem. Jau iepazīstinot ar priekšziņojumu, SVF atzina, ka kopumā Latvijas nodokļu sistēma strādā ļoti labi un var būt runa tikai par dažiem atsevišķiem ieteikumiem. SVF galaziņojumu plāno sagatavot līdz nākamā mēneša beigām.

Uz nākamo sēdi, kas paredzēta maija beigās, darba grupa vienojās sagatavot situācijas raksturojumu, kā arī esošo problēmu aprakstu, kuru risināšanai jāievieš nodokļu politikas pasākumi, priekšlikumi par nodokļu politikas mērķiem un rīcības virzieniem šo mērķu un rezultātu sasniegšanai.

Darba grupas sanāksmē piedalījās pārstāvji no FM, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Ārvalstu investoru padomes Latvijā, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Tautsaimniecības padomes, Ekonomikas ministrijas, Latvijas Nodokļu konsultantu asociācijas, Vides ministrijas, Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas un Valsts ieņēmumu dienesta.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!