• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aizdomīgumu pret bijušā Valsts prezidenta kanceleju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.1999., Nr. 290/291 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17400

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts informācijas tīkla aģentūru

Vēl šajā numurā

07.09.1999., Nr. 290/291

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aizdomīgumu pret bijušā Valsts prezidenta kanceleju

Pēdējā laikā plašsaziņas līdzekļos pēc Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Mārtiņa Bondara izteicieniem parādās mājieni par it kā ļaunprātīgu valsts budžeta līdzekļu izlietojumu iepriekšējā Valsts prezidenta darbības laikā, kad es vadīju Valsts prezidenta kanceleju.

Manas darbības laikā Valsts prezidenta kancelejā valsts kontrole veica pārbaudi par rīcību ar valsts mantu un naudas līdzekļiem Valsts prezidenta kancelejā, kā arī tematiskās pārbaudes par autotransporta izmantošanu un vadības līgumu slēgšanas likumību. Visās šajās pārbaudēs tika konstatēts, ka Valsts prezidenta kanceleja ir rīkojusies saskaņā ar Latvijas Republikas likumiem.

Visa uzskaite Valsts prezidenta kancelejā tika organizēta atbilstoši valsts noteiktajām normām. Savukārt Valsts prezidenta ārvalstu vizītes notika pēc Ārlietu ministrijas sastādītiem gada plāniem, un visi pārskaitījumi tika veikti caur Valsts kasi Finansu ministrijas uzraudzībā. Publiski izteiktās aizdomas met ēnu ne tikai uz mani personīgi, bet arī uz vairākām valsts institūcijām.

Lai izslēgtu turpmākus mājienus un izteikumus, kā arī politiskās spekulācijas ap šiem jautājumiem par it kā nelikumīgu līdzekļu izlietošanu, šā gada 3.septembrī esmu griezies Latvijas Republikas Valsts kontrolē ar iesniegumu veikt pārbaudi Valsts prezidenta kancelejā par atlikušo nepārbaudīto laika posmu līdz 1999.gada 6.jūlijam.

Bijušā Valsts prezidenta kancelejas vadītājs

Ivars Millers

1999.gada 3.septembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!