• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par satiksmes drošības un organizācijas uzlabošanu Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2008., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174059

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par pieteikšanos uz platību maksājumiem lauksaimniecībā

Vēl šajā numurā

17.04.2008., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par satiksmes drošības un organizācijas uzlabošanu Rīgā

 

Lai diskutētu par iespējām, kā efektīvāk novērst satiksmes drošībai bīstamas situācijas dažādās vietās Rīgā, 15.aprīlī Satiksmes ministrijā tikās speciāla darba grupa.

Darba grupu veidoja Satiksmes ministrijas, Rīgas domes, Ceļu policijas, VAS “Latvijas valsts ceļi” un VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” pārstāvji.

Tikšanās laikā spriests par to, kurās vietās Rīgā ir jāizveido jaunas gājēju pārejas, diskutēts, kuras no esošajām pārejām ir uzskatāmas par bīstamām, kā arī spriests par to, vai šīs pārejas ir jālikvidē, vai tās iespējams padarīt satiksmes dalībniekiem drošas, ierīkojot papildu apgaismojumu, izbūvējot gājēju barjeras un drošības saliņas, samazinot atļauto maksimālo transportlīdzekļu pārvietošanās ātrumu vai citādi. Lai uzlabotu satiksmes drošību, iespējams, būtu jāpalielina sodi par Ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu ne tikai transportlīdzekļu vadītājiem, bet arī gājējiem, piemēram, par brauktuves šķērsošanu tam neparedzētā vietā.

Tiek plānots, ka trijos gados gājēju pārejas Rīgā tiks sakārtotas pilnībā – šogad tiks likvidētas visas sevišķi bīstamās, bet tuvāko pāris gadu laikā – sakārtotas tās, kurām ir nepieciešami uzlabojumi.

Darba grupas tikšanās laikā tika analizēta kreiso pagriezienu ietekme uz krustojumu caurlaidības spēju – pārdomāts ieguvums, ko šādu pagriezienu atļaušana sniedz transportlīdzekļu vadītājiem, kā arī runāts par to izraisītajām problēmām – piemēram, sastrēgumiem, kas rodas, transportlīdzekļiem gaidot iespēju nogriezties pa kreisi, kā arī lielais ceļu satiksmes negadījumu īpatsvars pie šāda veida atļautā manevra.

Diskutēts arī par Ceļu policijas lomu satiksmes drošības uzlabošanā Rīgas pilsētā un iespējām policistus vairāk noslogot tieši satiksmes drošības uzlabošanas pasākumos.

Darba grupā apspriestie risinājumi tiks sagatavoti kā konkrēti priekšlikumi, ko prezentēs nākamajā Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē.

 

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!