• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: Tiekoties ar Saeimas Ārlietu komisijas deputātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2008., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174069

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

17.04.2008., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents: Tiekoties ar Saeimas Ārlietu komisijas deputātiem

 

16.aprīlī Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar Saeimas Ārlietu komisijas deputātiem, lai pārrunātu NATO Bukarestes sanāksmes rezultātus un citas starptautiskās aktualitātes.

Deputāti iepazinās ar prezidenta redzējumu par Bukarestes samita norisi. V.Zatlers sasniegtos rezultātus kopumā vērtē kā veiksmīgus. Komisijas deputātus interesēja samita ietvaros izskanējušie dalībvalstu argumenti par paplašināšanos un Rīcības plāna dalībai NATO nepiešķiršanu Gruzijai un Ukrainai, kā arī par NATO un Krievijas sanāksmes gaitu. NATO paplašināšanās kontekstā, diskutējot par Balkānu reģiona attīstību, puses bija vienisprātis, ka tuvākajā laikā jālemj par vēstnieku nozīmēšanu visās Balkānu reģiona valstīs.

Savukārt, pārrunājot situāciju Afganistānā, prezidents akcentēja nepieciešamību Latvijai vairāk iesaistīties ar civilo atbalstu.

Diskutējot par sadarbības attīstību, komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš uzsvēra, ka Latvijai jārīkojas aktīvāk, un informēja par Saeimas darbu šajā jomā. Pieskaroties jautājumam par attiecību attīstību ar Krieviju, A.Bērziņš minēja Saeimā izskatāmos Latvijas divpusējos līgumus un uzsvēra, ka Ārlietu komisija vēlētos arī redzēt to paralēlu virzību Krievijas pusē.

Tāpat sarunas dalībnieki runāja par Slovēnijas prezidentūru Eiropas Savienībā, kā arī NATO Parlamentārās asamblejas aktualitātēm un plānoto asamblejas sanāksmi 2010.gadā Latvijā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!