• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2008., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174070

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par satiksmes drošības un organizācijas uzlabošanu Rīgā

Vēl šajā numurā

17.04.2008., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu

 

(..) Ministru kabinets 15.aprīlī atbalstīja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) izstrādāto Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojektu, kas paredz administratīvo teritoriju, to teritoriālo vienību un apdzīvoto vietu izveidošanas kārtību un kritērijus to izveidošanai.

Patlaban spēkā esošā likuma “Par Latvijas Republikas administratīvo teritoriju izveidošanu un apdzīvoto vietu statusa noteikšanu” normas neatbilst situācijai pēc administratīvi teritoriālās reformas īstenošanas. Pēc jaunā likumprojekta spēkā stāšanās spēku zaudēs gan Administratīvi teritoriālās reformas likums, gan likums “Par Latvijas Republikas administratīvo teritoriju izveidošanu un apdzīvoto vietu statusa noteikšanu”.

Likumprojekts nosaka administratīvo teritoriju izveidošanas, uzskaites, robežu grozīšanas, administratīvā centra noteikšanas nosacījumus un kārtību, kā arī apdzīvoto vietu statusa noteikšanas, to uzskaites kārtību un institūciju kompetenci šo jautājumu jomā.

Saskaņā ar projektu Latvijas Republiku paredzēts iedalīs šādās administratīvajās teritorijās: apriņķos, republikas pilsētās, novados. (..)

Jaunais likums radīs priekšnosacījums ilglaicīgai pašvaldību attīstības plānošanai. Likums vēl jāizskata un jāpieņem Saeimā. (..)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!