• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu Transporta un sakaru komitejas amatpersonu tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.1999., Nr. 290/291 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17409

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministru konsultācijām Tallinā

Vēl šajā numurā

07.09.1999., Nr. 290/291

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu Transporta un sakaru komitejas amatpersonu tikšanos

Piektdien, 3.septembrī, Tallinā bija sarīkota Baltijas valstu Ministru padomes Transporta un sakaru komitejas (BVMPTSK) vecāko amatpersonu tikšanās. Tās laikā apspriesti vairāki ar transporta un sakaru jomu saistīti jautājumi, kā arī apkopots paveiktais laikā kopš Baltijas transporta ministru tikšanās šā gada 18.—19.februārī.

BVMPTSK vecāko amatpersonu tikšanās protokolā atzīmēts, ka Baltijas valstu nacionālās likumdošanas, normas un standarti transporta un sakaru jomā arvien vairāk tiek tuvināti un harmonizēti ar Eiropas Savienības (ES) prasībām. Latvija un Igaunija (Igaunija ar nelielu izņēmumu smagā autotransporta nodokļu aplikšanas jomā) pilnībā pabeigs likumdošanas harmonizēšanu 2003.gada 1.janvārī, savukārt Lietuva šo procesu varētu veikt līdz 2004.gada beigām (izņemot aviāciju, kur harmonizācijas process varētu būt paveikts 2003.gada beigās). Tikšanās dalībnieki atzīmējuši, ka būtiska ir informācijas apmaiņa par nacionālo likumdošanu harmonizāciju ar ES direktīvām.

BVMPTSK atzīst, ka autotransporta līdzekļu nodokļu ziņā vistuvāk ES prasībām ir Latvija, bet viszemākais nodokļu līmenis ir Igaunijā. Šajā ziņā turpmāk nepieciešama rūpīga koordinācija, ko varētu sekmēt triju valstu izveidota kopīga darba grupa. Līdz 2003.gadam jāpanāk aptuveni vienāds nodokļu līmenis visās Baltijas valstīs.

Pieņemta zināšanai Lietuvas puses informācija par Eiropas standarta sliežu ceļu platuma ieviešanas projektu un automātiskās vagonu riteņu nomaiņas sistēmas izveidošanu uz Polijas un Lietuvas robežas.

Visas trīs puses nolēma regulāri apmainīties ar informāciju par radio frekvenču izmantošanu, jaunu frekvenču plānošanu un citām problēmām šajā nozarē.

Igaunija un Latvija nolēmušas apmainīties ar transporta līdzekļu reģistru informāciju, kas pielīdzināts Eiropas transportlīdzekļu un vadītāju tiesību informācijas sistēmai EUCARIS. Nolemts ieteikt Latvijas un Igaunijas transporta ministriem parakstīt saprašanās memorandu un Latvijas pusei sagatavot līguma projektu starp abu valstu ministrijām šajā jomā, kā arī ieteikt transporta ministriem tikšanās laikā Latvijā izskatīt iespēju arī Lietuvai pievienoties šim līgumam.

Nedēļas laikā Igaunijas un Lietuvas puses sniegs informāciju par priekšlikumiem, kā atvieglot robežšķērsošanu uz starptautiskās automaģistrāles "Via Baltica".

Satiksmes ministrijas

preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!