• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par reģionālo pašvaldību likumprojekta izstrādi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.1999., Nr. 290/291 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17412

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vidzemes pilsētu sadarbību reģiona attīstības nodrošināšanā

Vēl šajā numurā

07.09.1999., Nr. 290/291

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par reģionālo pašvaldību likumprojekta izstrādi

Vakar, 6.septembrī, īpašu uzdevumu ministrs valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās Jānis Bunkšs konsultējās ar Rīgas domes, Rīgas rajona padomes un Jūrmalas domes vadītājiem par reģionālo pašvaldību likumprojekta izstrādi un Rīgas reģiona izveidi.

Uz tikšanos bija ieradusies arī Tukuma rajona padomes priekšsēdētāja Dagnija Staķe un Limbažu rajona padomes priekšsēdētājs Jānis Bakmanis, kas prognozē, ka daļai Tukuma rajona un daļai Limbažu rajona vajadzētu iekļauties Rīgas reģionā.

Valdība šā gada 24.augustā atbalstīja deviņu reģionu pašvaldību vēlēšanu rīkošanu 2001.gada martā reizē ar vietējo pašvaldību vēlēšanām. Valdība uzdeva ministram J. Bunkšam līdz šā gada novembrim precizēt reģioniem nododamo funkciju grupas un to finansējumu. Līdz 2000.gada 1.jūnijam ministram ir jānodrošina likumprojekta izstrāde par reģionālo pašvaldību izveidošanu.

Tiekoties ar reģionālās reformas koncepcijā paredzētā Rīgas reģiona pašvaldību vadītājiem, Jānis Bunkšs aicināja viņus izteikt savus ierosinājumus par reģionu funkcijām, to nodošanu reģioniem un finansējumu, par reģionu centriem, robežām, reģionālo pašvaldību īpašumu, nepieciešamajām izmaiņām likumos.

Jūrmalas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aigars Tampe izteica vēlēšanos tikties ar reģionālās reformas koncepcijas sagatavošanas darba grupu un dzirdēt argumentus, kāpēc valdība ir balsojusi tieši par deviņu reģionu izveidi.

J. Bunkšs atgādināja, ka reģionālās reformas izstrādes darba grupā strādāja gan valdības, gan pašvaldību pārstāvji. Valdība ir nobalsojusi par deviņu reģionu izveidi. Par deviņu, 4+1 vai kāda cita skaita reģionu izveides modeli šobrīd vēl var runāt ar politiskajām partijām, kas par reģionālo pašvaldību izveidi lems Saeimā.

Ministrs vēl atgādināja, ka 2000.gada februārī ir iecerēta plaša konference par reģionalizāciju.

Savukārt piektdien, 3.septembrī, ministrs Rēzeknē tikās ar reģionālās reformas koncepcijā paredzētā Ziemeļlatgales reģiona — Rēzeknes pilsētas domes un rajona padomes, Ludzas, Preiļu un Balvu rajonu padomju — vadītājiem, bet Daugavpilī —ar paredzētā Dienvidlatgales reģiona — Daugavpils pilsētas domes un rajona padomes, un Krāslavas rajona padomes — vadītājiem.

Daugavpils pilsētas un rajona un Krāslavas rajona pašvaldību vadītāji reģionālās reformas koncepciju jau bija savā starpā apsprieduši un bija ļoti vienoti un gatavi Dienvidlatgales reģiona izveidei.

Rēzeknē tikšanās laikā Balvu rajona padomes izpilddirektors Andris Kazinovskis izteica nožēlu, ka valdība ir atbalstījusi deviņu un nevis 4+1 reģionu izveidi, jo pieciem lieliem reģioniem būtu iespējams piesaistīt lielākus līdzekļus no Eiropas Savienības strukturālajiem fondiem.

Dace Zvirbule,

ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!