• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par Meža dienām Latvijas mežos un skolās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.04.2008., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174165

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2008.gada 15.aprīļa sēdē

Vēl šajā numurā

18.04.2008., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par Meža dienām Latvijas mežos un skolās

 

Latvijā visu aprīli un maiju turpinās gadskārtējās Meža dienas. Pagājušajā nedēļā notika daudzi ar meža stādīšanu un izzināšanu saistīti pasākumi. Vairāk nekā 900 iedzīvotāju iesaistījušies koku stādīšanas, kā arī kultūrvēsturisko vietu sakopšanas talkās, putnu būrīšu izlikšanā, izglītojošos pasākumos, viktorīnās un konkursos par meža apsaimniekošanas, vides un citiem ar mežu saistītiem jautājumiem.

Valsts meža dienesta (VMD) struktūrvienības pagājušajā nedēļā (no 7. līdz 13.aprīlim) organizēja vairāk nekā 30 pasākumus, 25 no tiem notika sadarbībā ar vietējām skolām un pašvaldībām. VMD organizētajos Meža dienu pasākumos piedalījās gandrīz 800 interesentu, no tiem vairāk nekā 580 bija skolēni. Viens no lielākajiem pasākumiem bija meža sakopšanas talka Skaņākalna dabas parkā, kur šādu talku organizēšana jau kļuvusi par tradīciju. Savukārt Engures mežniecības darbinieki Engures vidusskolas audzēkņiem Mazsilu stādaudzētavā demonstrēja, kā tiek audzēti meža stādi, ar kuriem Latvijā tiek atjaunoti meži.

Meža dienu ietvaros Kalna pagastā pie Ērmītes upes Slates mežniecības darbinieki kopīgi ar Zasas vidusskolas un Bērzgales pamatskolas skolēniem, kā arī vietējo iedzīvotāju līdzdalību piedalījās meža sakopšanā. Pasākuma dalībnieki daudz jauna uzzināja par dabas aizsardzības aktualitātēm un varēja praktiski apgūt iemaņas ietvarstādu stādīšanā, kā arī VMD speciālistu vadībā vērot un pazīt meža putnus.

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) ieviesusi jaunu Meža dienu tradīciju – atvērtos pasākumus, kuros ikviens var pieteikties un piedalīties. Līdz šim notikuši jau astoņi atvērtie pasākumi – meža atjaunošanas, sakopšanas un būrīšu izlikšanas talkas. Piemēram, 14. aprīlī 40 bērni no Rīgas Doma kora skolas stādīja mežu Kandavas iecirknī, iestādot aptuveni divus hektārus meža. Tā kā bērni līdz šim mežu nebija stādījuši, LVM speciālisti pirms praktiskajiem darbiem skaidroja, kā šis darbs darāms. Pasākumā piedalījās arī mazie dabas draugi – Pūres bērnudārza audzēkņi. Līdz šim vislielākā iedzīvotāju atsaucība bijusi LVM Zemgales mežsaimniecības organizētajiem Meža dienu pasākumiem.

Šogad Meža dienas ir īpašas – Meža dienām aprit 80.gadskārta. Meža dienās visas valsts teritorijā tiek stādīti meži, izlikti putnu būrīši, sakoptas ievērojamas kultūrvēsturiskas vietas, tīrīti meži, organizēti konkursi skolēniem, lasītas lekcijas un rīkoti semināri par mežsaimniecības jautājumiem un meža aizsardzību, ierīkotas jaunas un sakoptas esošās atpūtas vietas un daudzi citi pasākumi. Meža dienu pasākumi notiek gan Rīgā, gan visos Latvijas reģionos. Tajās brīvprātīgi piedalās tūkstošiem meža un dabas mīļotāju – skolēni un studenti, meža īpašnieki, mednieki, kokrūpnieki un daudzi citi. 2008.gada Meža dienās paredzēti vairāk nekā 400 ar meža tematiku saistīti pasākumi, kurus organizē Valsts meža dienests, AS “Latvijas valsts meži”, SIA “Rīgas meži”, Latvijas Pašvaldību savienība, Latvijas Kokrūpniecības federācija un Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultāte u.c.

 

Zemkopības ministrijas Meža politikas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!