• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1999. gada 31. augusta protokola izraksts Nr. 44 "Latvijas lauku autoceļu sakārtošanas un attīstības programma". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.1999., Nr. 290/291 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17417

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.346

Par A.Kalvīša komandējumu

Vēl šajā numurā

07.09.1999., Nr. 290/291

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: protokola izraksts

Numurs: 44

Pieņemts: 31.08.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdes protokola Nr.44 izraksts

Rīgā 1999.gada 31.augustā

29.§

Latvijas lauku autoceļu sakārtošanas un attīstības programma

 

Apspriešanā piedalījās:A.Gorbunovs, V.Balodis, V.Makarovs, A.Šķēle

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai Satiksmes ministrijas iesniegto ziņojumu par lauku autoceļu sakārtošanas un attīstības programmu.

2. Ar 2001.gada 1.janvāri atsākt Latvijas lauku autoceļu sakārtošanas un attīstības programmas darbību (ņemot vērā akcīzes nodokļa naftas produktiem iekasēšanas rezultātus).

3. Satiksmes ministrijai iesniegt projektu pieteikumus Eiropas Savienības PHARE programmas un Valsts investīciju programmas finansējuma piesaistīšanai Latvijas lauku autoceļu sakārtošanas un attīstības reģionālajiem projektiem 2001.-2006.gadam saskaņā ar Eiropas Savienības PHARE 2000.gada Nacionālās programmas sagatavošanu (īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīles 1999.gada 19.jūlija vēstule Nr.2-4-03/445).

4. Satiksmes ministram A.Gorbunovam kopīgi ar īpašu uzdevumu ministru sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīli noskaidrot ISPA projektu finansējuma piesaistes iespējas.

5. Finansu ministram E.Krastiņam iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā informāciju par iezīmētās dīzeļdegvielas īpatsvaru saistībā ar ieņēmumiem no akcīzes nodokļa naftas produktiem.

40.§

Par protokollēmumu "Reģionālā administratīvi teritoriālā iedalījuma reformas koncepcija"

Apspriešanā piedalījās: J.Bunkšs, V.Makarovs, A.Šķēle

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai īpašu uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās J.Bunkša iesniegto informāciju.

2. Ņemot vērā Ministru kabineta 1999.gada 24.augusta sēdē nolemto (prot. Nr.43 21.§ 2.punkts), īpašu uzdevumu ministram valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās J.Bunkšam:

2.1. sadarbībā ar labklājības ministru R.Jurdžu, izglītības un zinātnes ministri S.Goldi, satiksmes ministru A.Gorbunovu, zemkopības ministru A.Kalvīti un citiem ieinteresētiem ministriem izvērtēt ministriju funkciju decentralizācijas vai deleģēšanas iespējas jaunizveidojamajām reģionu pašvaldībām un sagatavot attiecīgus priekšlikumus;

2.2. sadarbībā ar finansu ministru E.Krastiņu sagatavot priekšlikumus par reģionālo pašvaldību finansēšanas variantiem saistībā ar valsts funkciju decentralizāciju reformas gaitā;

2.3. apkopot šī protokollēmuma 2.1. un 2.2.apakšpunkta izpildes rezultātus un š.g. novembrī iesniegt Ministru kabinetā izskatīšanai attiecīgus priekšlikumus;

2.4. pamatojoties uz rajonu un vietējo pašvaldību izpētes rezultātiem, š.g. decembrī iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā priekšlikumus par reformas pabeigšanu līdz 2001.gada martam.

3. Īpašu uzdevumu ministram valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās J.Bunkšam sniegt informāciju Ministru kabineta sēdē š.g. oktobrī par šī protokollēmuma 2.4.apakšpunktā dotā uzdevuma izpildes gaitu.

41.§

Koncepcija par valsts pārvaldes institūciju pasūtīto pētījumu projektu pieteikšanas,  izvērtēšanas un finansēšanas kārtību

 

Apspriešanā piedalījās: S.Golde, A.Šķēle

Nolēma:

1. Akceptēt Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegto koncepciju par valsts pārvaldes institūciju pasūtīto pētījumu projektu pieteikšanas, izvērtēšanas un finansēšanas kārtību (koncepcijas risinājuma 2.variants).

2. Valsts pārvaldes institūcijām 2000.gadā un turpmāk neparedzēt zinātniskās pētniecības struktūrvienību uzturēšanas un darbības nodrošināšanas (bāzes) finansējumu no budžeta apakšprogrammas "Valsts pārvaldes institūciju pasūtītie pētījumi" finansēšanai iedalītajiem līdzekļiem. Izstrādājot likumprojektu par valsts budžetu 2000.gadam, līdzekļus, kas 1999.gadā Kriminoloģisko pētījumu centra finansēšanai tika paredzēti Izglītības un zinātnes ministrijas budžetā, 2000.gadā paredzēt Tieslietu ministrijas budžetā.

3. Izglītības un zinātnes ministrijai sadarbībā ar citām ministrijām izstrādāt un 2002.gada budžeta projektu pieteikumu iesniegšanas termiņā iesniegt Finansu ministrijā pamatojumu finansējuma palielināšanai valsts pārvaldes institūciju pasūtītajiem pētījumiem tādā apmērā, lai 2002.gada budžetā valsts pasūtīto pētījumu īpatsvars kopējā zinātnes finansējumā būtu 10 procentu.

4. Izglītības un zinātnes ministrijai sagatavot un noteiktā kārtībā līdz š.g. 1.novembrim iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu par grozījumiem Ministru kabineta 1999.gada 2.marta noteikumos Nr.77 "Valsts pārvaldes institūciju pasūtīto pētījumu projektu pieteikšanas, izvērtēšanas un finansēšanas kārtība".

Ministru prezidents A.Šķēle

Valsts kancelejas direktors A.Vītols

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!