• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par rindām vairākās pasu izsniegšanas vietās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2008., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174240

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Slovēnijas deputātu vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

22.04.2008., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par rindām vairākās pasu izsniegšanas vietās

 

Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijas deputāti 16.aprīlī iztaujāja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Pasu daļas vadītāju Dzintru Penezi, kāpēc vairākās pasu izsniegšanas vietās veidojas garas rindas.

Pašlaik cilvēki pilsoņa pases steidz nomainīt pret jaunajām, jo no šā gada 1.jūlija ceļošanai vairs nebūs derīgas pases ar ielīmētām fotogrāfijām, kas izdotas līdz 2002.gada 30.jūnijam. Tādēļ daudzviet, lai noformētu dokumentus, veidojas garas rindas. Lai risinātu problēmu, pasu nodaļās Rīgā ir organizēta iepriekšēja pierakstīšanās pa telefonu, kā arī pakāpeniski tiek ieviesti elektroniskie rindas regulētāji, noskaidroja komisijas deputāti. PMLP apsver iespēju pagarināt darba laiku nodaļās līdz pulksten 19 un pasu izgatavošanu organizēt divās maiņās, taču tam nepieciešami papildu līdzekļi.

Jaunā parauga pase ir starptautiskajiem standartiem atbilstošs personu apliecinošs un ceļošanas dokuments ar datu lapā iestrādātu bezkontakta mikroshēmu, kurā iekļauti personas biometrijas dati.

Jauno pasu īpašnieki robežu varēs šķērsot, izmantojot automātiskās dokumentu pārbaudes sistēmas. Pases ar biometrijas datiem ir svarīgs priekšnoteikums, lai ieviestu bezvīzu režīmu ar ASV.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!