• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jauniem Starpparlamentu savienības izpildkomitejas locekļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2008., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174242

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par paveikto Starpparlamentu savienības 118.asamblejā

Vēl šajā numurā

22.04.2008., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jauniem Starpparlamentu savienības izpildkomitejas locekļiem

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze pauž gandarījumu par notikušajām Starpparlamentu savienības (SPS) 118.asamblejas izpildkomitejas locekļu vēlēšanām, kurās, pateicoties vairāku mazo valstu sadarbībai, ar balsu vairākumu tika ievēlēta Īslandes pārstāve Asta Millere. 

“Īslandes pārstāves ievēlēšana ir apliecinājums, ka arī mazo valstu pārstāvji apvienojoties var tikt ievēlēti atbildīgās institūcijās un iesaistīties globālās politikas veidošanā. Ir skaidrs, ka dažādu problēmu risinājumi, kas piemēroti lielajām valstīm, ne vienmēr būs izdevīgi mazajām, piemēram, Baltijas valstīm, Somijai vai Īslandei. Mazo valstu pārstāvniecība visos politikas līmeņos ir svarīga, jo tā ir iespēja paust viedokli un tikt sadzirdētiem par mums svarīgiem jautājumiem pasaules mērogā,” skaidro G.Daudze.

Par atbalstu Īslandei šajā balsojumā vienojās Latvija (četri delegāti), Igaunija (pieci delegāti), Lietuva (trīs delegāti), Somija (septiņi delegāti) un pa astoņiem delegātiem no Beļģijas, Nīderlandes un Zviedrijas.

SPS izpildkomitejas locekļus ievēlē uz diviem gadiem, un katrai ģeopolitiskajai grupai tajā ir atvēlētas divas vietas. Tā kā uz vienu brīvo vietu SPS komitejā Eiropas reģionālā grupa “Twelve+” bija izvirzījusi divus kandidātus – no Vācijas un no Īslandes –, notika abu pārstāvju uzstāšanās un balsošana.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!