• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz deputātu jautājumu rakstiski iesniegtā atbilde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2008., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174252

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2008. gada 10. aprīļa sēdes stenogramma

Vēl šajā numurā

22.04.2008., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz deputātu jautājumu rakstiski iesniegtā atbilde

 

Ministrs M.Segliņš

Uz jaut. nr. 50/J9 – dok nr.2242

Par 16.marta pasākumiem

Iekšlietu ministrija ir izskatījusi Saeimas deputātu jautājumu “Par 16.marta pasākumiem” (reģ. Nr.50/J9) un Saeimas kārtības ruļļa 121.pantā noteiktajā kārtībā sniedz šādas atbildes:

Iekšlietu ministrijas pārraudzībā esošās iestādes – Valsts policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests – nodrošina sabiedrisko kārtību un drošību sapulču, gājienu un piketu, tai skaitā 2008.gada 16.marta pasākumu, norises laikā, pildot tām normatīvajos aktos deleģētos uzdevumus, un par tiešo funkciju pildīšanu nepieciešamo finanšu līdzekļu tāmi nesastāda.

Faktu, ka dažādas policijas struktūrvienības Rīgas domei sniedza atšķirīgus viedokļus par iespēju organizēt Latvijas antifašistiskās komitejas plānoto gājienu, var izskaidrot ar to, ka policijas iestādes viedokli ir izteikušas savas kompetences ietvaros, balstoties uz viņu rīcībā esošo informāciju, un par to pilnībā ir atbildīgas.

Drošības policija sniedza atzinumu, vadoties no likumā “Par policiju” un Valsts drošības iestāžu likumā tai uzliktajiem pienākumiem novērst draudus nacionālajai drošībai.

Valsts policija (Galvenā kārtības policijas pārvalde) sniedza atzinumu, vadoties no likumā “Par policiju” tai uzliktajiem pienākumiem nodrošināt sabiedrisko kārtību un drošību.

Rīgas pašvaldības policija, kura ir Rīgas domes izveidota iestāde, kas atbilstoši Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajai kompetencei darbojas Rīgas administratīvajā teritorijā, sniedza atzinumu, vadoties no likumā “Par policiju” tai uzliktajiem pienākumiem sniegt atbalstu Valsts policijai sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanā.

Ņemot vērā iepriekš ieplānoto vizīti Cēsīs, diemžēl nevarēšu ierasties, lai sniegtu atbildi uz minētajiem jautājumiem.

Iekšlietu ministrs M.Segliņš

Rīgā 2008.gada 10.aprīlī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!