• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs: Piedaloties "Juristu dienās 2008". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2008., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174265

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts meža dienests: Par meža ugunsnedrošā laikposma iestāšanos

Vēl šajā numurā

22.04.2008., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs: Piedaloties “Juristu dienās 2008”

 

JURISTI.JPG (15735 bytes)
Vakar, 21.aprīlī, Biznesa augstskolā “Turība” tika atklātas “Juristu dienas 2008”. Atklāšanas pasākumā ar uzrunām uzstājās Saeimas priekšsēdētājs, Latvijas Juristu biedrības prezidents, kā arī citas amatpersonas. Neformālās sarunās (attēlā no labās): Valsts prezidenta pienākumu izpildītājs, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, Latvijas Juristu biedrības prezidents Aivars Borovkovs un Biznesa augstskolas “Turība” Juridiskās fakultātes dekāns Jānis Načisčionis
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

21.aprīlī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze teica uzrunu “Juristu dienu 2008” atklāšanas pasākumā, uzsverot juristu lomu Latvijas kā tiesiskas valsts pastāvēšanā. Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka šīs Juristu dienas ir īpaši nozīmīgas, jo šogad aprit 20 gadi kopš Latvijas Juristu biedrības dibināšanas.  

“Latvijas juristiem ir nozīmīga un, manuprāt, nepietiekami novērtēta loma mūsu valsts neatkarības atgūšanā, jo, lielā mērā pateicoties tieši šo cilvēku ieguldījumam, Latvija atguva neatkarību mierīgā, tiesiskā ceļā un arī starptautiskajai sabiedrībai bija skaidrs, ka tiek atjaunota 1918.gadā dibinātā Latvijas valsts,” uzrunā teica Gundars Daudze.

Saeimas priekšsēdētājs minēja, ka atmodas laikā līdztekus tādiem uzvārdiem kā Īvāns, Kalniete, Peters vienlīdz nozīmīgi bija arī tādi juristu uzvārdi kā Bišers, Bojārs, Plotnieks, Endziņš un citi. 

“Būtisks juristu viedoklis būs arī par vienu no šobrīd sabiedrībā aktuālākajiem jautājumiem – iespējamajiem Satversmes grozījumiem,” uzsvēra G.Daudze, norādot, ka Saeima kā augstākā valsts likumdevējinstitūcija vienmēr ir bijusi ieinteresēta un gatava uzklausīt juristu profesionālo viedokli.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!