• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 21. aprīļa noteikumi Nr. 283 "Noteikumi par notariālo funkciju veikšanu Latvijas Republikas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2008., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174322

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.284

Grozījums Ministru kabineta 2007.gada 28.augusta noteikumos Nr.595 "Kārtība, kādā valsts piedalās dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalsta finansiālajā nodrošināšanā"

Vēl šajā numurā

23.04.2008., Nr. 63

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 283

Pieņemts: 21.04.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.283

Rīgā 2008.gada 21.aprīlī (prot. Nr.25 6.§)
Noteikumi par notariālo funkciju veikšanu Latvijas Republikas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās
Izdoti saskaņā ar likuma "Konsulārais reglaments" 14.panta otro daļu
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā konsulārā amatpersona veic notariālās funkcijas Latvijas Republikas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs (turpmāk - pārstāvniecības), un šo funkciju apjomu.
2. Ārlietu ministrija iesniedz Tieslietu ministrijā un Latvijas Zvērinātu notāru padomē to konsulāro amatpersonu sarakstu, kuras ir tiesīgas veikt notariālās funkcijas, kā arī informē minētās institūcijas par izmaiņām šajā sarakstā.
3. Pirms uzsākt notariālās funkcijas, konsulārā amatpersona iesniedz Ārlietu ministrijas Konsulārajā departamentā sava paraksta un pārstāvniecības zīmoga nospieduma paraugus trijos eksemplāros. Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments vienu parauga eksemplāru nodod Tieslietu ministrijai, otru - Latvijas Zvērinātu notāru padomei.
4. Konsulārā amatpersona notariālās funkcijas veic attiecīgās pārstāvnie­cības darba laikā pārstāvniecības telpās vai nosaka atsevišķas dienas vai stundas, kad tā veic tikai notariālās funkcijas.
5. Veicot notariālās funkcijas, konsulārā amatpersona iekasē valsts node­vu saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, kas nosaka valsts nodevas likmes par notariālo darbību izpildi, ko veic konsulārās amatpersonas ārvalstīs.
6. Personām, kuras nevar ierasties pie konsulārās amatpersonas, tā drīkst taisīt aktus un apliecinājumus šo personu atrašanās vietā un arī ārpus darba laika, par to iekasējot papildu samaksu saskaņā ar normatīvo aktu par Ārlietu ministrijas sniegto konsulāro maksas pakalpojumu cenrādi.
7. Konsulārā amatpersona notariālās funkcijas veic Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem, personām, kurām ir piešķirts bēgļa statuss Latvijā, un personām, kuras Latvijā ir atzītas par bezvalstniekiem. Ārzemniekam notariālās funkcijas tiek veiktas izņēmuma gadījumā, ja saskaņā ar Latvijas normatīvajiem aktiem nepieciešama notariālā akta forma, kādu neparedz attiecīgās ārvalsts normatīvie akti, vai ja notariālo aktu ir paredzēts izmantot Latvijas Republikā.
8. Konsulārā amatpersona veic notariālās funkcijas tikai savā konsulārajā apgabalā. Notariālajām funkcijām, ko konsulārā amatpersona veikusi citā konsulārajā apgabalā, nav notariālās darbības spēka.
9. Konsulārā amatpersona veic šādas funkcijas:

9.1. taisa pilnvaras notariālo aktu formā;

9.2. taisa apliecinājumus;

9.3. izsniedz izrakstus no notariālo aktu grāmatas, aktu un apliecinājumu reģistra.
10. Konsulārā amatpersona apliecina:

10.1. paraksta īstumu;

10.2. to, ka persona ir dzīva;

10.3. norakstus un tulkojumus;

10.4. dokumentu uzrādīšanas laiku;

10.5. pilnvarojumu atsaukšanu;

10.6. paziņojumu nodošanu.
11. Konsulārā amatpersona ved:

11.1. reģistrus aktu un apliecinājumu ierakstīšanai;

11.2. notariālo aktu grāmatas.
12. Konsulārās amatpersonas reģistrus un aktu grāmatas glabā pārstāvnie­cības arhīvā.
13. Ārlietu ministrs izdod instrukciju par reģistru vešanu un arhivēšanu.
14. Ja konsulārā amatpersona ir pārcelta, atcelta, atbrīvota vai atstādināta no amata vai mirusi, pārstāvniecības zīmogus, grāmatas, lietas un aktus pārņem tās pēctecis šajā amatā, sastādot aktu.
Ministru prezidents I.Godmanis

Ārlietu ministrs M.Riekstiņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!