• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2008., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174366

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrija: Par Lisabonas līguma konsolidēto versiju latviešu valodā

Vēl šajā numurā

23.04.2008., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

KV_17.JPG (54539 bytes)Raksts “Latvijas budžetam tuvojas gavēnis” skaidro, kādu iemeslu dēļ šāgada pirmajā ceturksnī Latvijas valsts budžetā plānotajam atbilstīgi ieņēmumi bija tikai dažās ailītēs – iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumos, no tabakas akcīzes un elektroenerģijas nodokļa.

 

Kamēr Baltijas valstis cita citu uzlūko, kurai tagad klājas ļaunāk, ekonomikas eksperti analizē situāciju, starp sliktajiem scenārijiem prognozējot iespējamos. “DnB Nord Banka” nākusi klajā ar plašu analīzi par reģionu. Tās rezultāti apkopoti materiālā “Baltijas valdībām jāmeklē nosēšanās spilveni”.

 

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes aprēķiniem nabadzības riska indekss (personu īpatsvars zem nabadzības riska sliekšņa) pēc “Kopienas statistikas apsekojuma par ienākumiem un dzīves apstākļiem” 2006.gada datiem bija 23 procenti. Tas ir viens no augstākajiem rādītājiem Eiropas Savienībā. Kā ir veidojušies šie skaitļi, ar kuriem nav jālepojas, skaidro publikācija “Latvieši dzīvo trūkuma spriedzē”.

 

Viesnīcu skaita pieaugums Latvijā dod iluzoru priekšstatu par tūrisma nozares attīstību. Turpmākajos gados prognozējama ārvalstu tūristu skaita mazināšanās. Tālab arvien precīzāk jādefinē sava viesu nama mērķauditorija un jāpiedāvā tai interesējoši pakalpojumi. Piemēram, Rīgā šobrīd trūkst komfortablu divu zvaigžņu viesnīcu. Kas nākotnē sagaida tūrisma nozari, lasiet rakstā “Ar divām zvaigznēm un zaļo domāšanu”.

 

No 1.marta stājies spēkā jauns būvnormatīvs LBN 201-07 “Būvju ugunsdrošība” (tas nomainījis normatīvu LBN 201-96 “Ugunsdrošības normas”). Lai skaidrotu izmaiņas, “Komersanta Vēstnesis” sāk rakstu sēriju “Normatīvi mūsdienīgai ugunsdrošībai”.

 

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!