• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par valsts budžeta dotāciju novadu pašvaldībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2008., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174369

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrs: Par totalitārā režīma radīto zaudējumu novērtēšanu

Vēl šajā numurā

23.04.2008., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par valsts budžeta dotāciju novadu pašvaldībām

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns 22.aprīlī Ministru kabinetu iepazīstināja ar informatīvo ziņojumu par valsts budžeta dotāciju novadu pašvaldībām infrastruktūras attīstībai izlietojumu 2007.gadā.

Ar ministra rīkojumiem pašvaldībām, kas vienojušās par novadu izveidi, 2005.–2007.gadā ir piešķirta 37,25 miljonu latu valsts budžeta dotācija no administratīvi teritoriālās reformas īstenošanai paredzētajiem valsts budžeta līdzekļiem. Valsts atbalsts ir paredzēts novadu pašvaldībām piederošās infrastruktūras attīstībai, kura nepieciešama pašvaldību funkciju sekmīgai izpildei.

Dotāciju novada pašvaldība izlieto infrastruktūras objektu būvniecībai, rekonstrukcijai vai renovācijai ne ilgāk kā 24 mēnešu laikā no dotācijas piešķiršanas dienas. Pārskats par piešķirtās dotācijas izlietojumu novadu pašvaldībām divas reizes gadā jāiesniedz Valsts reģionālās attīstības aģentūrā (VRAA). Pirmais dotācijas izlietojuma pārskats VRAA jāiesniedz līdz 1.februārim, savukārt otrs pārskats – līdz 1.augustam.

2005.gadā RAPLM no valsts budžeta programmas “Atbalsts novadiem” 15 novadu pašvaldībām tika piešķirta dotācija infrastruktūras attīstībai 1,8 miljonu latu apmērā, kura bija jāizlieto līdz 2007.gadam. Piešķirto dotāciju pilnā apmērā ir izlietojušas 13 novadu pašvaldības.

Sabiles novada dome nav pilnībā izlietojusi piešķirto dotāciju 45,06 latu apmērā, līdz ar to Sabiles novada pašvaldībai neizlietotais finansējums 2008.gadā jāiemaksā valsts budžeta ieņēmumos.

Savukārt Brocēnu novada dome nav pilnībā izlietojusi piešķirto dotāciju, kuras atlikums ir 11 839 lati. Saskaņā ar pārskata datiem līgums par Brocēnu novada Remtes pamatskolas skiču projekta izstrādi ir noslēgts 2006.gada 1.decembrī un līdzekļus Brocēnu novada dome izlietos pēc līgumā paredzēto darbu pabeigšanas un pieņemšanas.

2006.gadā ministrija 14 novadu pašvaldībām piešķīra dotāciju infrastruktūras attīstībai 2,55 miljonu latu apmērā. Piešķirto dotāciju pilnā apmērā ir izlietojušas septiņas novadu pašvaldības, bet septiņas dotāciju izlietos 2008.gada laikā.

Saskaņā ar novadu pašvaldību pārskatiem par piešķirtās dotācijas izlietojumu 2007.gadā infrastruktūras objektu attīstībai pašvaldības ir izlietojušas 1,62 miljonus latu. Kopumā pašvaldībām, kas vienojušās par novadu izveidi, 2007.gadā valsts atbalsts tika piešķirts 32,9 miljonu latu apmērā.

VRAA, pamatojoties uz iesniegto pārskatu datiem un veicot izlases pārbaudes dotāciju, izlietojumā neatbilstības nav konstatējusi.

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!