• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par ES struktūrfondu atbalstu augstākās izglītības iestādēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2008., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174374

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par papildu finansējumu piena nozares stabilizācijai

Vēl šajā numurā

23.04.2008., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par ES struktūrfondu atbalstu augstākās izglītības iestādēm

 

Lai veicinātu līdzsvarotu augstākās izglītības attīstību, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodrošinājusi iespēju ikvienai valsts un privātajai Latvijas augstākās izglītības iestādei pretendēt un saņemt Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu atbalstu.

2004.–2006.gada ES struktūrfondu plānošanas periodā struktūrfondu līdzfinansējumu projektu īstenošanai saņēmuši 23 projekti, kas tiek īstenoti astoņās privātajās augstskolās (kopējā summa 0,699 milj. latu) un 15 valsts augstskolu iesniegtie 256 projekti par kopējo summu 23,955 milj. latu.

2004.–2006.gada struktūrfondu plānošanas periodā privātās augstākās izglītības iestādes varēja pieteikt projektus vairākās Eiropas struktūrfondu aktivitātēs:

• Studiju programmu īstenošana un studiju procesa kvalitātes uzlabošana dabaszinātņu un tehnoloģiju ietilpīgās nozarēs;

• Tālākizglītības iespēju paplašināšana ekonomikai svarīgās nozarēs;

• Atbalsts akadēmiskā personāla un profesionālās izglītības pedagogu tehnoloģiskai praksei uzņēmumos, skolotāju un akadēmiskā personāla pedagoģisko, profesionālo, tehnoloģisko un informācijas tehnoloģijas kompetenču paaugstināšanai;

• Atbalsts mācību prakses īstenošanai profesionālās izglītības un augstākās izglītības studentiem;

• Profesionālās orientācijas un konsultēšanas pasākumi izglītības iestādēs;

• Pedagoģiskās korekcijas programmu attīstība un ieviešana;

• Jauniešu ar speciālām vajadzībām integrēšana izglītības sistēmā.

Arī plānojot 2007.–2013.gada ES struktūrfondu līdzekļus, darīts viss, lai ikviena – gan valsts, gan privātā – augstākās izglītības mācību iestāde atbilstoši ES struktūrfondu plānošanas dokumentos noteiktajām jomām un saskaņā ar noteiktiem kritērijiem var pretendēt un saņemt ES struktūrfondu atbalstu.

2007.–2013.gadā privātajām augstākās izglītības iestādēm iespējams saņemt ES fondu atbalstu augstākās izglītības studiju procesa kvalitātes uzlabošanai – ieguldījums infrastruktūrā, studiju programmu uzlabošanā, akadēmiskā personāla kompetences pilnveidošanā, atbalsts doktora un maģistra studijām.

Turklāt privātajām augstākās izglītības iestādēm, kuras reģistrētas zinātnisko institūciju reģistrā un veic zinātnisko darbību, ES struktūrfondu atbalsts paredzēts arī zinātniskajai darbībai – zinātniskās infrastruktūras modernizācijai, lietišķo pētījumu īstenošanai, dalībai starptautiskajās programmās un projektos, IT infrastruktūras un informācijas sistēmu uzlabošanai zinātniskajai darbībai.

2007.–2013.gada plānošanas periodā privātās augstskolas varēs iesniegt projektus arī aktivitātēs, kurās atbalsts paredzēts karjeras attīstības un profesionālās orientācijas pasākumu īstenošanai sadarbībā ar darba devējiem, tādējādi veicinot profesionālās izglītības popularitāti.

 

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!