• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar EDSO komisāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.04.2008., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174405

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sašķidrinātās gāzes patērētāju drošības jautājumiem

Vēl šajā numurā

24.04.2008., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar EDSO komisāru

 

22.aprīlī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, tiekoties ar EDSO augsto komisāru nacionālo minoritāšu jautājumos Knutu Vollebeku, pārrunāja naturalizācijas un nepilsoņu integrācijas jautājumus. 

“Galvenais ir cilvēku vēlme un motivācija kļūt par Latvijas pilsoņiem, tādēļ galvenā loma ir tieši audzināšanai ģimenē un skolā. Lēmumam kļūt par Latvijas pilsoni ir jābūt apzinātam cilvēka solim, kas apliecina viņa vēlmi iekļauties Latvijas sabiedrībā un būt lojālam Latvijas valstij,” tikšanās laikā uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs, norādot, ka mērķis nav tikai panākt lielāku pilsoņu skaitu, bet gan veicināt reālu integrāciju.

G.Daudze sarunā ar K.Vollebeku uzsvēra, ka pašreizējā naturalizācijas kārtība ir liberāla un starptautiskām saistībām atbilstoša.

Atbildot uz EDSO augstā komisāra jautājumu par naturalizācijas tempa palēnināšanos Latvijā 2007.gadā, Saeimas priekšsēdētājs informēja, ka tieši šobrīd tiek veikts pētījums, lai noskaidrotu šīs tendences cēloņus. Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka liels naturalizācijas tempa kāpums bija vērojams pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā.

G.Daudze arī skaidroja, ka pilsonības esamība vai neesamība neietekmē iedzīvotāju ikdienas dzīvi – ne darba algu, ne iespējas darba tirgū, atskaitot atsevišķas profesijas, kurās saskaņā ar likumu var strādāt tikai pilsoņi. Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka galvenais ir valodas prasme, kas ir būtisks priekšnosacījums integrācijai un konkurētspējai darba tirgū.

Puses pārrunāja arī mazākumtautību izglītības reformu gaitu mūsu valstī.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!