• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra: Par pabalstu invalīdiem, kam nepieciešama īpaša kopšana. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.04.2008., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174453

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

24.04.2008., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra: Par pabalstu invalīdiem, kam nepieciešama īpaša kopšana

 

No 2008.gada 1.janvāra pieaugušie invalīdi ar smagiem organisma funkciju traucējumiem katru mēnesi saņem 100 latu lielu pabalstu. Pirmajā ceturksnī pabalsts izmaksāts 3640 invalīdiem. Aprīlī to saņēma vēl 982 invalīdi. Kopējā pabalstos izmaksātā summa ir 983,7 tūkstoši latu.

Saņemot šo pabalstu, invalīds nezaudē tiesības uz citām atlaidēm invalīdiem un sociālajiem pakalpojumiem, kā arī turpina saņemt invaliditātes vai vecuma pensiju.

Atgādinām, ka šā pabalsta saņemšanai ir nepieciešams Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas (VDEĀK) izsniegts atzinums par īpašas kopšanas nepieciešamību. Tiem invalīdiem ar smagiem organisma funkciju traucējumiem, kuriem VDEĀK izsniegtajos dokumentos nav atzīmes “kopjams” vai “nepieciešama kopšana”, jāvēršas VDEĀK ar iesniegumu un ārstējošā ārsta nosūtījumu uz ekspertīzes komisiju īpašas kopšanas nepieciešamības noteikšanai. Atzinumu varēs saņemt, ja VDEĀK konstatēs, ka invalīdam ir nepieciešama īpaša kopšana.

Pabalsts ir jāpieprasa Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā (VSAA), un pabalsta pieprasītājam ir nepieciešami šādi dokumenti: invaliditātes izziņa, VDEĀK atzinums par īpašas kopšanas nepieciešamību un personu apliecinošs dokuments (pase).

Papildu informāciju par VDEĀK atzinumiem var saņemt VDEĀK nodaļās vai pa informatīvo tālruni 7614885, par pabalsta piešķiršanu – jebkurā VSAA nodaļā vai zvanot uz VSAA bezmaksas tālruni 80001015. Informācija par pabalstu ir pieejama VSAA mājaslapā.

 

VSAA Sabiedrisko attiecību daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!