• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Japānas ciešāku ekonomisko sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2008., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174511

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Svētkos: Latvijas Pareizticīgās baznīcas Lieldienās

Vēl šajā numurā

25.04.2008., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Japānas ciešāku ekonomisko sadarbību

 

22.aprīlī deputātu grupas sadarbībai ar Japānas parlamentu priekšsēdētājs Artis Pabriks tikās ar jauno Japānas vēstniecības Rīgā pilnvaroto lietvedi Judži Okadu.

Deputātu grupas priekšsēdētājs A.Pabriks informēja: tikšanās laikā atzīts, ka jāveicina abu valstu ekonomiskā sadarbība un biznesa kontaktu veidošanās.

A.Pabriks atzinīgi novērtēja mūsu valsts ekonomikas ministra un satiksmes ministra plānoto vizīti Japānā maijā, kuras laikā paredzētas vairākas tikšanās ar Japānas amatpersonām.

Kā pozitīvu soli viņš novērtēja arī Latvijas goda konsula Okinavā Jošimitsu Onagas iniciatīvu šā gada jūlijā organizēt Japānas uzņēmēju delegācijas vizīti Latvijā. Grupas priekšsēdētājs izteica atbalstu arī citām aktivitātēm ekonomikas jomā, kā arī ciešai sadarbībai starp abu valstu parlamentiem.

Tikšanās laikā A.Pabriks pozitīvi novērtēja 2006.gada 3.maijā notikušo Japānas–Latvijas parlamentārās asociācijas priekšsēdētāja Hirofumi Nakasones vizīti Latvijā, kā arī pateicās par Japānas imperatora Akihito un imperatores Mičiko vizīti Latvijā 2007.gada 25.maijā, kas veicinājusi Japānas uzņēmēju interesi par Latviju.

Deputāts pateicās par goda konsula Takeši Togo apstiprināšanu amatā, piebilstot, ka ekonomikas ministra un satiksmes ministra vizītes ietvaros Japānā tiek plānots atklāt Latvijas Republikas goda konsulātu Osakā. Tādējādi Japānā darbosies jau trīs goda konsulāti.

Tāpat viņš norādīja, ka šā gada vasarā Rīgā plānota Latvijas goda konsulu sanāksme, kuru plānojuši apmeklēt arī Latvijas goda konsuli Japānā.

A.Pabriks arī informēja, ka 24.maijā piedalīsies Japānas laikmetīgās mākslas izstādes “Kakejiku” atklāšanā Ārzemju mākslas muzejā, norādot, ka Latvijā ir vērojama liela interese par Japānas kultūru un mākslu.

Tāpat puses pārrunāja situāciju dienvidaustrumu Āzijas reģionā un Latvijas un Japānas sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!