• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Savam svētumam. Brīvības piemineklim (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.1999., Nr. 292/294 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17452

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Baltu tautas - latvieši un lietuvieši - radu un brāļu tautas

Vēl šajā numurā

08.09.1999., Nr. 292/294

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Savam svētumam. Brīvības piemineklim

Papildus

1.lpp. informācijai

V5.JPG (27772 BYTES)V6.JPG (27785 BYTES)
Jānis Peters ar kundzi pie tikko nopirktās Māras Zītares

(centrā) gleznas "Klusā daba ar medu"; gleznotājs Jāzeps Pīgoznis un izsoles apmeklētāji

V7.JPG (27693 BYTES)V8.JPG (27992 BYTES)
Izsoli apmeklē Eiropas Savienības vēstnieks Ginters Veiss ar kundzi; eksponējas gleznotājs Auseklis Baušķenieks

V4.JPG (27792 BYTES)V11.JPG (26423 BYTES)
"Vernisāžas" sainmieks Jūlijs Krūmiņš un Jānis Peters; mākslinieki Gunārs Krollis un Džemma Skulme

V13.JPG (28159 BYTES)V14.JPG (37707 BYTES)
Izsolei izliktos darbus aplūko Latvijas Valsts kontrolieris Raits Černajs un Mākslas akadēmijas rektors Jānis Osis

V9.JPG (31688 BYTES)V10.JPG (28336 BYTES)

No varenajiem Vērmanes parka ozoliem uz bruģa paukšķēdamas krīt pirmās šī rudens zīles. Ražas laiks ir klāt. Arī še, brīvdabas profesionālās mākslas galerijā "Pie lauvām", Raimonda Paula muzikālais centrs "Vernisāža", Rīgas domes Kultūras pārvalde un Brīvības pieminekļa atjaunošanas fonds sarīkojuši mums visiem svētīgus ražas svētkus — akciju "Mākslinieki — Brīvības piemineklim". Tā aizsākās vakar, 6.septembrī, un turpināsies visās atlikušajās septembra otrdienās — 14., 21. un 28.datumā no pulksten 12 līdz 20.

Akcijā, ko sarīkojuši un koordinē mākslinieki Jānis Anmanis un Bruno Aide, apskatāmi un iegādājami 232 mākslas darbi 96 342 latu kopvērtībā. Tos veidojuši 125 mākslinieki (tai skaitā arī vairāki mūsu atbalstītāji no citām valstīm — Krievijas, konkrēti — Sanktpēterburgas, Ukrainas un pat Taivānas) un Latvijas tekstilmākslinieku asociācija. Puse no summas par katru nopirkto gleznu tiek ziedota Brīvības piemineklim, otra puse, pēc Jāņa Petera vārdiem, "paliek mākslinieka talanta uzturēšanai un attīstībai".

Par ziedotāju Brīvības pieminekļa atjaunošanai kļūst gan pārdotā mākslas darba autors, gan tā pircējs. Apsveicama iniciatīva. Bet kā birst raža? Gleznu apskates pirmās stundas laikā tika nopirkti seši darbi. Pirmie sev tīkamos pasteidzās iegādāt Ilga un Aivars Kreitusi. Viņu piekrišana — Ritas Valneres gleznai "Patvērums" (tās cena — 600 latu, tātad ar šo gleznu māksliniece un pircēji cēlajam mērķim ziedo 300 latus) un arī Ausekļa Baušķenieka darbam "Kad vērsies durvis?" (glezna maksā 300 latu). Otrais akcijas atklāšanas dienā maku atdarīja pazīstamais uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš, par 500 latiem iegādājoties Alekseja Naumova gleznu "Vērmanes dārzs". Savukārt Paula Duškina "Ieliņa Vecrīgā" iesildīja Latvijas Universitātes rektora Jura Zaķa sirdi un izvilināja no viņa maka 250 latus. Ceturtā pirkumam saņēmās Valentīna Kardaša, izvēloties Kristīnes Luīzes Avotiņas zīmējumu (25 lati). Pirmajai pircēju tūrei pievienojās Jānis Peters, par 120 latiem iekārojot Māras Zītares "Kluso dabu ar medu". Viņš arī mudināja — stāstiet visiem, ka ik septembra otrdienu Vērmanes parkā var baudīt mākslu un iegādāties mākslas priekšmetus!

Dzintra Ciekurzne

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!