• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Preiļu pilsētas domē veiktās revīzijas rezultātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.1999., Nr. 292/294 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17456

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pašvaldību revīzijas departamenta kolēģijas lēmums

Par Rēzeknes pilsētas domē veiktās revīzijas rezultātiem

Vēl šajā numurā

08.09.1999., Nr. 292/294

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts kontrole

Veids: lēmums

Pieņemts: 24.08.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pašvaldību revīzijas departaments

Kolēģijas lēmums Rīgā 1999.gada 24.augustā

Par Preiļu pilsētas domē veiktās revīzijas rezultātiem

Valsts kontroles Pašvaldību revīzijas departamenta kolēģija šādā sastāvā: padomes locekle, departamenta direktora pienākumu izpildītāja Dz.Ceihnere un kolēģijas locekļi J.Rumkovskis, A.Svirido un A.Zuitiņa izskatīja revīzijas rezultātus par rīcību ar pašvaldības un valsts mantu un finansu līdzekļiem 1998.gadā Preiļu pilsētas domē un

konstatēja:

Preiļu pilsētas domē ievēlēti 11 deputāti, kuri strādā divās pastāvīgajās deputātu komitejās un 9 komisijās. Par domes priekšsēdētāju 1997.gada 20.martā ievēlēts V.Ivanovs. Pašvaldībā izveidotas 12 iestādes un 3 pašvaldības uzņēmumi.

1998.gadā LR FM Valsts kase Preiļu pilsētas pašvaldībai izsniegusi īstermiņa aizdevumu Ls 90 000 kurināmā iegādei un ilgtermiņa aizdevumu Ls 364 000 uz 10 gadiem Preiļu pilsētas siltumapgādes sistēmu rekonstrukcijai.

Preiļu pilsētas dome šos aizdevumus tālāk izsniegusi p/u "Siltums". Aizdevuma Ls 90 000 atmaksa veikta līdz 1999.gada 1.jūlijam.

Aizdevuma Ls 364 000 atmaksu Preiļu pašvaldība veic saskaņā ar kredīta atmaksas grafiku noteiktajos termiņos. Valsts kontroles Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departaments 1999.gadā veicis pārbaudi par aizdevuma Ls 364 000 izlietojumu un konstatējis, ka tas izlietots lietderīgi.

Revīzijā konstatēti vairāki trūkumi Preiļu pilsētas rīcībā ar pašvaldības mantu un finansu līdzekļiem, no kuriem būtiskākie ir šādi:

Preiļu pilsētas dome pašvaldības uzņēmumam "Siltums" nav segusi zaudējumus, kas tam radušies 1996. un 1997.gadā, realizējot siltumenerģiju iedzīvotājiem pēc domes apstiprinātajiem tarifiem. Pilsētas dome nav izpildījusi likuma "Par pašvaldībām" 42.panta prasības.

P/u "Siltums" vadība 1996.gada maijā, kad beigusies apkures sezona, bez finansu līdzekļu uzkrājuma darījuma nodrošināšanai priekšlaicīgi iepirkusi mazutu un tā uzglabāšanai, transportēšanai un citiem pasākumiem līdz jaunas apkures sezonas sākumam papildus izlietojusi Ls 30 387. Šāda uzņēmuma vadības rīcība uzskatāma par nesaimniecisku.

P/u "Siltums" bez pilsētas domes akcepta no a/s"Latvijas Kredītbanka" uz a/s "Latvijas Unibanka" pārkreditētā aizdevuma Ls 1 190 atmaksas garantēšanai 21.07.1997. ieķīlājis par labu a/s "Latvijas Unibanka" mantu Ls 343 770 vērtībā, tādējādi pārkāpis uzņēmuma statūtu prasības, kas nosaka, ka saimnieciskos darījumus ar pamatlīdzekļiem uzņēmums var veikt ar pilsētas domes atļauju.

Pārējie pārkāpumi, kādi pieļauti rīcībā ar pašvaldības mantu un finansu līdzekļiem un minēti atzinumā, novēršami, sakārtojot grāmatvedības uzskaiti un veicot citus pasākumus.

Kolēģijas sēdē piedalījās un paskaidrojumus sniedza Preiļu pilsētas domes priekšsēdētājs V.Ivanovs.

Pamatojoties uz likuma "Valsts kontroles revīzijas reglaments" 59. un 64.pantu, Pašvaldību revīzijas departamenta kolēģija

nolēma:

1. Par revīzijas rezultātiem paziņot Preiļu pilsētas domei, pieprasīt novērst visus revīzijā konstatētos trūkumus un par veiktajiem pasākumiem paziņot Valsts kontrolei līdz 1999.gada 1.novembrim.

2. Revīziju slēgt.

Lēmumu var pārsūdzēt Valsts kontroles padomē mēneša laikā no lēmuma paziņošanas dienas, iesniedzot sūdzību Valsts kontroles Pašvaldību revīzijas departamentā.

Padomes locekle, departamenta direktora pienākumu izpildītāja Dz.Ceihnere

Kolēģijas locekļi: J.Rumkovskis, A.Svirido, A.Zuitiņa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!