• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rēzeknes pilsētas domē veiktās revīzijas rezultātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.1999., Nr. 292/294 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17457

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.312

Vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības organizēšanas kārtība

Vēl šajā numurā

08.09.1999., Nr. 292/294

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts kontrole

Veids: lēmums

Pieņemts: 24.08.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pašvaldību revīzijas departaments

Kolēģijas lēmums

Rīgā 1999.gada 24.augustā

Par Rēzeknes pilsētas domē veiktās revīzijas rezultātiem

Valsts kontroles Pašvaldību revīzijas departamenta kolēģija šādā sastāvā: padomes locekle, departamenta direktora pienākumu izpildītāja Dz.Ceihnere un kolēģijas locekļi J.Rumkovskis, A.Svirido un A.Zuitiņa izskatīja revīzijas rezultātus par rīcību ar pašvaldības un valsts mantu un finansu līdzekļiem 1998.gadā Rēzeknes pilsētas domē un

konstatēja:

Rēzeknes pilsētas domē ievēlēti 11 deputāti, kuri strādā trīs pastāvīgajās deputātu komitejās. Par domes priekšsēdētāju 1997.gada 21.martā ievēlēts Jānis Jukna. Rēzeknes pilsētas dome izveidojusi 15 pašvaldības uzņēmumus, t.sk. 11 pašvaldības uzņēmumus, kas darbojas pēc bezpeļņas organizāciju principa. Latgales apgabaltiesas civillietu tiesas kolēģija 1998.gada 14.jūlijā p/u "Rēzeknes remonta un celtniecības pārvalde" pasludināja par maksātnespējīgu.

Revīzijā konstatēti vairāki trūkumi Rēzeknes pilsētas domes rīcībā ar pašvaldības mantu un finansu līdzekļiem, no kuriem būtiskākie ir šādi:

1. Revīzijas komisija savā darbībā neievēro likuma "Par pašvaldībām" 71.panta prasības — pašvaldībā un katrā tās iestādē nav veikta revīzija par finansu līdzekļu izlietojumu atbilstoši apstiprinātajam budžetam un tāmēm. Nav ievērotas arī minētā likuma 73.panta prasības — finansu revīzijas veikšanai un finansu pārskata sagatavošanai netiek uzaicināti zvērināti revidenti vai auditorfirmas.

2. Rēzeknes pilsētas domes grāmatvedības uzskaite neatbilst likuma "Par grāmatvedību" prasībām. 1998. un 1999.gadā grāmatvedības uzskaitē nav ņemti:

• pamatlīdzekļi kopsummā — Ls 1 173 258;

• ilgtermiņa finansu ieguldījumi — Ls 2420;

• maksājumi par ēkas iegādi kultūrvēstures muzeja vajadzībām — Ls 69 704;

• debitoru parādi par zemes nomu — Ls 1773;

• pašvaldības privatizācijas fondā iemaksājamā summa — Ls 128 468.

Revīzijas laikā minētie saimnieciskie darījumi atspoguļoti grāmatvedības uzskaitē.

Pilsētas dome 1998.gada pārskatā uzrādījusi nereālu debitoru parādu — Ls 8 886,32, debitors — par maksātnespējīgu atzītais p/u "Rēzeknes remonta un celtniecības pārvalde".

Pilsētas dome 1998.gada pārskatā nav uzrādījusi kreditoru parādu p/u "Siltums" Ls 13 882,40 apjomā.

3. Rēzeknes pilsētas dome, veicot pašvaldības objektu privatizāciju, nav ievērojusi likuma "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju" 41.panta 1. un 2.punktu, nav apstiprinājusi vairākus pašvaldības īpašuma objektu privatizācijas projektus, to kopijas nav iesniegusi Ekonomikas ministrijai. Nav ievērotas arī minētā likuma 43.panta 2.punkta prasības, pēc pašvaldības īpašuma objekta privatizācijas pabeigšanas dome nav pieņēmusi attiecīgu lēmumu. Privatizācijas subjekts SIA "Latgales Transserviss" nav veicis maksājumus pirkuma līguma noteiktajā termiņā — līdz 1998.gada 15.novembrim — Ls 52 500 apjomā par universālās bāzes Rēzeknē Varoņu ielā privatizāciju.

4. Četru pašvaldības uzņēmumu — Komunālo uzņēmumu kombināts, Dzīvokļu saimniecības uzņēmums, Rēzeknes slimnīca un Ūdensvada un kanalizācijas saimniecības pārvalde "Ūdenskanāls" — 1998.gada pārskati nebija pakļauti zvērināta revidenta pārbaudei. Nav ievērotas likuma "Par uzņēmumu gada pārskatu 62.panta prasības. Sešu pašvaldības uzņēmumu — autobāze "Medicīniskais transports", "Rēzeknes neatliekamās medicīniskās palīdzības stacija", "Rēzeknes slimnīca", "Grāmatu tirdzniecības uzņēmums", viesnīca "Latgale" un "Dzīvokļu saimniecības uzņēmums" — 1998.gada pārskatos uzrādītais pamatkapitāls neatbilst Uzņēmumu reģistrā reģistrētajam pamatkapitālam.

Pārējie pārkāpumi, kādi pieļauti rīcībā ar pašvaldības mantu un finansu līdzekļiem un minēti atzinumā, novēršami, sakārtojot grāmatvedības uzskaiti un veicot citus pasākumus.

Kolēģijas sēdē piedalījās un paskaidrojumus sniedza Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs J.Jukna un finansu nodaļas vadītāja V.Vekšina.

Pamatojoties uz likuma "Valsts kontroles revīzijas reglaments" 59. un 64.pantu, Pašvaldību revīzijas departamenta kolēģija

nolēma:

1. Par revīzijas rezultātiem paziņot Rēzeknes pilsētas domei, pieprasīt novērst visus revīzijā konstatētos trūkumus un par veiktajiem pasākumiem paziņot Valsts kontrolei līdz 1999.gada 1.novembrim.

2. Revīziju slēgt.

Lēmumu var pārsūdzēt Valsts kontroles padomē mēneša laikā no lēmuma paziņošanas dienas, iesniedzot sūdzību Valsts kontroles Pašvaldību revīzijas departamentā.

Padomes locekle, departamenta direktora pienākumu izpildītāja Dz.Ceihnere

Kolēģijas locekļi: J.Rumkovskis, A.Svirido, A.Zuitiņa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!