• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par deputātu grupas vadītājas tikšanos ar Slovākijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2008., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174572

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas svarcelšanas čempiona sveikšanu Saeimā

Vēl šajā numurā

29.04.2008., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par deputātu grupas vadītājas tikšanos ar Slovākijas vēstnieku

 

23.aprīlī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Slovākijas parlamentu priekšsēdētāja Sarmīte Ķikuste tikās ar Slovākijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ivanu Špildu.

Grupas priekšsēdētāja S.Ķikuste apliecināja mūsu valsts gatavību veicināt Latvijas un Slovākijas parlamentu sadarbību, kas būtu arī nozīmīgs ieguldījums ciešāku starpvalstu kontaktu veidošanā. S.Ķikuste uzsvēra, ka abām valstīm ir vienots mērķis – stabila un droša Eiropa, ko sekmē abu valstu sadarbība starptautiskajās organizācijās. Savukārt vēstnieks I.Špilda akcentēja nepieciešamību biežāk apmainīties ar savstarpējām vizītēm.

Puses bija vienisprātis, ka jāveido ciešāka Baltijas valstu un Višegradas valstu sadarbība, īpaši risinot enerģētikas un kaimiņu politikas jautājumus. Tostarp vēstnieks rosināja Rīgā organizēt šo valstu pārstāvju tikšanos. Savukārt S.Ķikuste uzaicināja vēstnieku piedalīties Baltijas asamblejas, Ziemeļu padomes un Beniluksa parlamenta trīspusējā konferencē “Cīņa pret cilvēku tirdzniecību”, kas notiks Saeimā 25.aprīlī.

Runājot par abu valstu sadarbību ekonomikā un tirdzniecībā, S.Ķikuste atzina, ka tās potenciāls šobrīd nav pilnībā izmantots, un uzsvēra, ka Latvija vēlas to attīstīt. Viņa atzinīgi novērtēja izveidojušos sadarbību kultūras un izglītības, kā arī veselības aprūpes jomā.

Deputātu grupas vadītāja un vēstnieks pārrunāja arī sabiedrības integrācijas procesus abās valstīs. S.Ķikuste kā pozitīvu paraugu minēja Daugavpili, kur visas minoritātes dzīvo draudzīgi, atbalstot cita citu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!