• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2008. gada 17. aprīlī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2008., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174577

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz deputātu jautājumiem rakstiski iesniegtās atbildes

Vēl šajā numurā

29.04.2008., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2008. gada 17. aprīlī

 

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes 2008.gada 17.aprīlī pulksten 17.00:

1. Deputātu Dz.Zaķa, S.Bendrātes, L.Mūrnieces, E.Repšes un I.Rībenas jautājums zemkopības ministram Mārtiņam Rozem (jautājumu reģistra Nr.51/J9)  

“Par kompensācijām piensaimniekiem”

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

2. Deputātu J.Plinera, J.Sokolovska, V.Buhvalova, V.Buzajeva, N.Kabanova un M.Mitrofanova jautājums izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei (jautājumu reģistra Nr.52/J9)  

“Par mazākumtautību izglītību Latvijā”

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

Saeimas priekšsēdētāja vietā

Saeimas priekšsēdētāja biedre K.Pētersone

Rīgā 2008.gada 14.aprīlī

 

Pielikums

Par kompensācijām piensaimniekiem

Situācija piena iepirkuma tirgū arvien vairāk sarežģī piensaimnieku situāciju. Piena iepirkumu cenu samazināšanās apdraud gan Eiropas fondu atbalstīto projektu realizāciju, gan norēķinus par aizdevumiem, gan saistību izpildi Eiropas pensijas saņemšanai, kas paredz 30% neto apgrozījuma kāpumu. Situācijā, kad visu ražošanas līdzekļu cenas palielinās, piena iepirkuma cenas samazināšanās vairs nesedz pašizmaksu, un ražošana jau nes zaudējumus. Uzskatām, ka Zemkopības ministrijai šajā situācijā jāpauž skaidra nostāja par iespējamiem piensaimnieku atbalsta veidiem.

Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Ko Jūs darīsiet, lai kompensētu piena ražotāju zaudējumus piena iepirkuma cenu samazināšanās dēļ?

2. Kā Jūs novērsīsiet iespējamo piena ražotņu slēgšanu?

3. Kādi piena ražošanas atbalsta mehānismi pašlaik tiek realizēti?

4. Vai Jūs atbalstāt nepārstrādātā piena eksportu?

Saeimas deputāti: Dz.Zaķis, S.Bendrāte,
 L.Mūrniece, E.Repše, I.Rībena

Rīgā 2008.gada 9.aprīlī


 

 

Par mazākumtautību izglītību Latvijā

1. Pie mums ir vērsušies pedagogi ar lūgumu noskaidrot par iespējām saņemt piemaksas no ES fondiem. Lūdzam sniegt atbildi par to, kādām pedagogu kategorijām un uz kādiem nosacījumiem ir iespējams saņemt piemaksas no ES fondiem?

2. Organizējot rajonu un pilsētu olimpiādes šajā mācību gadā, daudzos gadījumos
1.–9.klašu izglītojamajiem uzdevumi tika piedāvāti tikai valsts valodā. Pie tam nebija paredzēts uzdevumu tulkojums krievu valodā, kas nostādīja krievu skolu skolniekus un latviešu skolu skolniekus nevienlīdzīgā situācijā. Ņemot vērā to, ka Izglītības likums paredz, ka mazākumtautību pamatskolās priekšmeti tiek apgūti izglītojamo dzimtajā valodā, lūdzam atbildēt, vai Izglītības un zinātnes ministrija plāno nākamajā mācību gadā olimpiāžu uzdevumus krievu pamatskolu skolniekiem nodrošināt dzimtajā valodā?

3. Kā Izglītības un zinātnes ministrija vērtē kultūras izglītības kvalitāti mazākumtautību skolās un galvenokārt izglītojamo dzimtās kultūras apguvi?

4. Pie mums ir vērsušies pedagogi ar priekšlikumu ieviest mazākumtautību skolu 1.–9. klasēs obligāto priekšmetu “Dzimtā kultūra”. Lūdzam sniegt Izglītības un zinātnes ministrijas viedokli par šādu priekšlikumu!

5. Kā Izglītības un zinātnes ministrija vērtē situāciju ar izglītojamo tiesību ievērošanu skolās? Kādā veidā tiek plānots paplašināt Skolu padomju līdzdalību skolēnu tiesību aizsardzībā, ņemot vērā nesen pieņemtos grozījumus Vispārējās izglītības likumā (13.panta trešās daļas 2. un 3.punkts, kuros noteikts, ka Izglītības iestādes padome piedalās izglītības procesa un tā rezultātu apspriešanā un sniedz priekšlikumus izglītības kvalitātes uzlabošanai, kā arī seko tam, kā tiek ievērotas izglītojamo un pedagogu tiesības un pildīti pienākumi, un sniedz priekšlikumus situācijas uzlabošanai)?

LR 9.Saeimas deputāti: J.Pliners, J.Sokolovskis,
V.Buhvalovs, V.Buzajevs, N.Kabanovs, M.Mitrofanovs

Rīgā 2008.gada 10.aprīlī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!