• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Tiekoties ar Lietuvas Seima priekšsēdētāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2008., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174629

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums

Par Atzinības krusta piešķiršanu

Vēl šajā numurā

29.04.2008., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Tiekoties ar Lietuvas Seima priekšsēdētāju

 

25.aprīlī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, tiekoties ar Lietuvas Seima priekšsēdētāju Česlovu Juršēnu, pārrunāja reģionālo sadarbību, ES aktuālos jautājumus un divpusējās attiecības, tostarp Latvijas un Lietuvas jūras robežlīgumu.

M.Riekstiņš apsveica Č.Juršēnu ar stāšanos amatā un pateicās Lietuvas Seima priekšsēdētājam, ka viņš savā pirmajā ārvalstu vizītē apmeklē tieši Latviju.

Pārrunājot reģionālo sadarbību, abu valstu amatpersonas apmainījās viedokļiem par Baltijas jūras valstu padomes, Baltijas asamblejas un Baltijas Ministru padomes līdzšinējo darbu. Puses uzsvēra nepieciešamību turpināt Baltijas valstu sadarbību gan reģionālo organizāciju, gan ES un NATO ietvaros. Ārlietu ministrs M.Riekstiņš atzīmēja, ka pusotru gadu Baltijas valstīm ir cieši jāsadarbojas, izstrādājot ES stratēģiju Baltijas jūras reģionam.

Tikšanās laikā pārrunāta Lisabonas līguma ratifikācijas gaita Latvijas un Lietuvas parlamentos, kā arī turpmākais darbs, strādājot pie līguma ieviešanas. Kā minēja Č.Juršēns, lēmums par Lisabonas līguma ratifikāciju galīgajā lasījumā Latvijā un Lietuvā varētu tikt pieņemts vienlaikus.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!