• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par parakstu vākšanas galīgajiem rezultātiem Satversmes grozījumu sakarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2008., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174631

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

29.04.2008., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par parakstu vākšanas galīgajiem rezultātiem Satversmes grozījumu sakarā

 

Likuma “Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” iesniegšanu Saeimā parakstu vākšanas abās kārtās atbalstījuši 217 567 vēlētāji, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) 28.aprīlī apstiprinātie galīgie parakstu vākšanas rezultāti.

Parakstu pārbaudē par nederīgiem CVK atzina 6814 parakstus, kas no kopējā parakstu skaita svītroti. No šiem parakstiem 6659 pilsoņi bija parakstījušies atkārtoti, 35 parakstītājiem saskaņā ar Iedzīvotāju reģistra datiem nebija Latvijas pilsonības, 22 personām bija ierobežota rīcībspēja, 2 personas bija mirušas vai atrodas bezvēsts prombūtnē, 1 persona parakstīšanās brīdī bijusi jaunāka par 18 gadiem, bet 60 personas nebija identificējamas Iedzīvotāju reģistrā.

Tā kā parakstu vākšanā saņemtais parakstu skaits ir 14,6 procenti jeb vairāk nekā viena desmitā daļa no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita, CVK vēlētāju rosinātos Satversmes grozījumus nodos Valsts prezidentam, kurš tos iesniegs Saeimā.

Saeimai vēlētāju iesniegtais likumprojekts jāizskata sēdē, kurā piedalās vismaz divas trešdaļas Saeimas locekļu, un likuma pieņemšanai nepieciešams ne mazāk kā divu trešdaļu klātesošo deputātu atbalsts.

Savukārt, ja parlaments vēlētāju iesniegtos Satversmes grozījumus noraidīs vai atbalstīs ar labojumiem, būs jārīko tautas nobalsošana.

Parakstu vākšanas procedūru Satversmes grozījumu ierosināšanai sāka Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība, un iesniegtais Satversmes grozījumu projekts paredz grozīt Satversmes 78. un 79.pantu, nosakot, ka ne mazāk kā vienai desmitajai daļai vēlētāju ir tiesības rosināt Saeimas atlaišanu.

 

CVK Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!