• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 28. aprīļa noteikumi Nr. 312 "Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta konsultatīvās padomes nolikums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.2008., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174716

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.313

Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 23.decembra noteikumos Nr.760 "Medību noteikumi"

Vēl šajā numurā

30.04.2008., Nr. 67

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 312

Pieņemts: 28.04.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.312

Rīgā 2008.gada 28.aprīlī (prot. Nr.27  19.§)

Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta konsultatīvās padomes nolikums

Izdoti saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 13.pantu

 

I. Vispārīgais jautājums

1. Noteikumi nosaka:

1.1. klimata pārmaiņu finanšu instrumenta konsultatīvās padomes (turpmāk – padome) funkcijas, uzdevumus un tiesības;

1.2. kārtību, kādā darbojas padome.

II. Padomes funkcijas, uzdevumi un tiesības

2. Padomei ir šādas funkcijas:

2.1. veicināt klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzekļu izlietojuma ekonomisko un vides aizsardzības efektivitāti;

2.2. jautājumos, kas saistīti ar klimata pārmaiņu finanšu instrumenta īstenošanu, veicināt sadarbību un informācijas apmaiņu starp valsts pārvaldes iestādēm, atsevišķām personām un sabiedrību kopumā.

3. Papildus likuma “Par Latvijas Republikas dalību Kioto protokola elastīgajos mehānismos” 12.panta otrajā un trešajā daļā noteiktajiem uzdevumiem padome sniedz Vides ministrijai priekšlikumus par to līdzekļu pārdali atbilstoši prioritātēm, kas iegūti, pārdodot valstij piederošās siltumnīcefekta gāzu emisijas vienības.

4. Padomei ir šādas tiesības:

4.1. iepazīties ar Vides ministrijas un citu valsts institūciju sagatavotajiem tiesību aktu projektiem un politikas plānošanas dokumentiem, kas saistīti ar klimata pārmaiņu finanšu instrumentu;

4.2. atbilstoši kompetencei pieprasīt un saņemt no valsts pārvaldes iestādēm padomes uzdevumu izpildei nepieciešamo informāciju;

4.3. uzaicināt uz padomes sēdēm Vides ministrijas amatpersonas un nozaru ekspertus;

4.4. sniegt ieteikumus par nepieciešamajiem grozījumiem tiesību aktos, kas saistīti ar klimata pārmaiņu finanšu instrumentu;

4.5. informēt sabiedrību par aktualitātēm saistībā ar klimata pārmaiņu finanšu instrumenta īstenošanu;

4.6. ierosināt pasākumus klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu mērķu sasniegšanai.

III. Padomes darbība

5. Padomes priekšsēdētājs ir vides ministrs. Padomes priekšsēdētāja prombūtnes laikā padomes priekšsēdētāja pienākumus pilda viņa norīkots Vides ministrijas pārstāvis padomē.

6. Padomes sekretariāta funkcijas nodrošina Vides ministrija. Padomes sekretārs nav padomes loceklis.

7. Padomes sēdes notiek ne retāk kā reizi trijos mēnešos. Lēmumu par padomes sēdes sasaukšanu pieņem padomes priekšsēdētājs.

8. Par padomes sēdes norises vietu un laiku padomes sekretārs informē padomes locekļus ne vēlāk kā 10 darbdienas pirms kārtējās sēdes un vienlaikus elektroniski un pa pastu nosūta viņiem padomes sēdes darba kārtību.

9. Priekšlikumus par padomes sēdē izskatāmajiem jautājumiem un izskatāmos dokumentus vai dokumentu projektus padomes locekļi elektroniski un pa pastu nosūta sekretariātam ne vēlāk kā sešas darbdienas pirms padomes sēdes.

10. Padomes sēdes darba kārtību, kas precizēta saskaņā ar šo noteikumu 9.punktā minētajiem priekšlikumiem, un materiālus, kas saistīti ar padomes sēdē izskatāmajiem jautājumiem, padomes sekretārs elektroniski nosūta padomes locekļiem ne vēlāk kā piecas darbdienas pirms padomes sēdes.

11. Padomes ārkārtas sēdes sasauc padomes priekšsēdētājs pēc savas iniciatīvas vai pēc padomes locekļu iniciatīvas, ja, iesniedzot padomes priekšsēdētājam rakstis­ku iesniegumu, to pieprasa ne mazāk kā viena trešdaļa padomes locekļu.

12. Par padomes ārkārtas sēdes norises vietu un laiku padomes sekretārs informē padomes locekļus ne vēlāk kā piecas darbdienas pirms padomes ārkārtas sēdes un vienlaikus elektroniski un pa pastu nosūta viņiem padomes ārkārtas sēdes darba kārtību.

13. Priekšlikumus par padomes ārkārtas sēdē izskatāmajiem jautājumiem un izskatāmos dokumentus vai dokumentu projektus padomes locekļi elektroniski un pa pastu nosūta sekretariātam ne vēlāk kā trīs darbdienas pirms padomes sēdes.

14. Padomes sēdes darba kārtību, kas precizēta saskaņā ar šo noteikumu 13.punktā minētajiem priekšlikumiem, un materiālus, kas saistīti ar padomes sēdē izskatāmajiem jautāju­miem, padomes sekretārs elektroniski nosūta padomes locekļiem ne vēlāk kā divas darbdienas pirms padomes sēdes.

15. Padomes sēdes ir atklātas.

16. Padome ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vairāk nekā puse no padomes locekļiem.

17. Padome lēmumus pieņem ar klāt­esošo padomes locekļu vienkāršu balsu vairākumu. Katram padomes loceklim ir viena balss. Ja balsu skaits sadalās vienādi, izšķirošā ir padomes priekšsēdētāja balss.

18. Padomes lēmumiem ir ieteikuma raksturs.

19. Padomes sēdes protokolē. Padomes lēmumus ieraksta protokolā.

20. Padomes sekretārs piecu darbdienu laikā elektroniski nosūta padomes locekļiem saskaņošanai padomes sēdes protokola projektu. Padomes locekļi triju darbdienu laikā elektroniski saskaņo sēdes protokola projektu vai izdara tajā atbilstošus precizējumus. Protokolu paraksta padomes sēdes vadītājs un sekretārs.

21. Padomes sekretārs pēc pieprasījuma sniedz informāciju par padomes sēdē pieņemtajiem lēmumiem.

IV. Noslēguma jautājums

22. Noteikumi stājas spēkā 2008.gada 1.maijā.

Ministru prezidents I.Godmanis

Vides ministrs R.Vējonis

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2008.gada 1.maiju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!