• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nesakārtotiem telpu īres nosacījumiem medicīnas iestādēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2008., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174797

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas deputātu tikšanos ar Ķīnas delegāciju

Vēl šajā numurā

06.05.2008., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nesakārtotiem telpu īres nosacījumiem medicīnas iestādēs

 

Vairākas medicīnas iestādes Rīgā ir nobažījušās par iespējām attīstīt savus pakalpojumus, jo trūkst ilgtermiņa stabilitātes un pārliecības par nākotni. To 29.aprīlī, tiekoties ar nozares pārstāvjiem, uzzināja Saeimas Sabiedrības veselības apakškomitejas deputāti.

Spilgts paraugs tam ir ģimenes ārstu kopprakse Kalnciema ielā 14, kurai līdz 29.jūlijam jāatstāj līdzšinējās telpas, jo VAS “Valsts nekustamie īpašumi” plāno nepagarināt īres līgumu. Šī prakse ir viena no vecākajām medicīnas iestādēm Pārdaugavā, un ap 8000 pacientu drīzumā var nākties meklēt citu ģimenes ārstu.

Nomas līgumu termiņi nereti ir pārāk īsi, tādēļ daudzas iestādes nav drošas par savu nākotni un neveic ilgtermiņa investīcijas medicīnas aprīkojumā. Tāpat nav viennozīmīga Rīgas domes politika attiecībā uz īres maksu. Medicīnas iestādēm pašvaldība nepiemēro augstu īres maksu, lai gan saskaņā ar pašvaldības noteikumiem prestižos rajonos to varētu darīt. Tajā pašā laikā ārstu praksēm daudz jāmaksā par komunālajiem pakalpojumiem.

Šādā situācijā mediķi nejūtas droši par savu prakšu nākotni, un no tā cieš arī pacienti. Tādēļ galvaspilsētas pašvaldībai būtu jāizstrādā vienota īres maksas sistēma, ar kuru veselības iestādes var rēķināties ilgtermiņā, norādīja apakškomisijas deputāti.

Gan pašvaldībai, gan atbildīgajām iestādēm būtu jārūpējas par medicīnas pakalpojumu pieejamību kopumā, taču katrs resors redz situāciju tikai savas atbildības robežās. Veselības aprūpē nav viena liela, stratēģiska plāna, tādēļ ārsti nevar juties droši par savu darbu un nākotni, uzskata apakškomisijas deputāte Ausma Ziedone-Kantāne.

Deputāti nolēma lūgt Rīgas domei izstrādāt vienotu sistēmu īres maksas noteikšanai medicīnas pakalpojumu sniedzējiem, kā arī lūgt VAS “Valsts nekustamie īpašumi” skaidrot plānoto līguma nepagarināšanu ar ģimenes ārstiem Kalnciema ielā 14.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēdē 29.aprīlī piedalījās pārstāvji no Veselības ministrijas, Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras, Rīgas domes Labklājības departamenta, ģimenes ārstu kopprakses Kalnciema ielā 14, SIA “Rakstnieku poliklīnika” un SIA “Veselības centrs 4”.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!