• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Saeimas kārtības rullī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2008., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174799

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nesakārtotiem telpu īres nosacījumiem medicīnas iestādēs

Vēl šajā numurā

06.05.2008., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Saeimas kārtības rullī

 

Priekšlikumus par grozījumiem likumprojektos Saeimas komisijām varēs iesniegt arī Tiesībsargs, paredz 29.aprīlī Saeimas Juridiskās komisijas pirms 3.lasījuma atbalstītie grozījumi Saeimas kārtības rullī.

“Tas Tiesībsargam dos plašākas pilnvaras, jo līdz šim, lai viņa priekšlikumi nonāktu komisijas darba kārtībā, bija nepieciešams kāda deputāta vai komisijas atbalsts,” norāda Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece.

Patlaban tiesības ierosināt likumprojektu grozījumus ir Valsts prezidentam, Saeimas komisijām, frakcijām, politiskajiem blokiem un atsevišķiem deputātiem, kā arī valdības locekļiem un ministriju parlamentārajiem sekretāriem.

Komisijā izskatāmie grozījumi Saeimas kārtības rullī paredz, ka par savu darbu reizi gadā Saeimai ziņo Ministru prezidents un tiesībsargs. Pēc valdības vadītāja iniciatīvas ziņojumu par konkrētu tēmu Saeimā var sniegt arī ministri. Pēc ziņojuma par konkrēto tēmu un debatēm Saeimai būs jābalso par ziņojuma pieņemšanu, paredz komisijas atbalstītās izmaiņas 2.lasījumā apstiprinātajā likumprojekta redakcijā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!